Σελίδες

27/4/12

H Samsung Ανακοινώνει Επίσημα Τον Eqynos 4 Quad, O Επεξεργαστής Του Επόμενου Galaxy S



H Samsung την Τετάρτη έδωσε τέλος σε μία από τις μεγαλύτερες φήμες γύρω από τον επεξεργαστή του νέου Galaxy S. To Exynos 4 Quad θα είναι το όνομα του τετραπύρηνου Cortex-A9 και είναι κατασκευασμένο με μια πιο καινούργια 32 νανομέτρων
διαδικασία. Αν και είναι χρονισμένο στην ίδια 1,4GHz όπως τα καινούργιο Samsung κινητά, είναι σχεδόν δύο φορές πιο ισχυρός χρησιμοποιώντας 20% λιγότερη ενέργεια, όπως ισχυρίζεται η εταιρία.
Μαζί με την μικρότερη και πιο ενεργειακά αποδοτική διαδικασία παραγωγής, μπορεί δυναμικά να απενεργοποιεί κάθε πυρήνα ώστε να χρησιμοποιεί λιγότερους ή περισσότερους πυρήνες ανάλογα με το φόρτο. Η 32nm κατασκευή δεν είναι πλέον μεγαλύτερη από τα dual-core chip που αντικαθιστά.
Ο επεξεργαστής προορίζεται τόσο για βαρύ multitasking όπως επίσης και ιδιαίτερα εντατικές διεργασίας όπου οι πολλαπλοί πυρήνες βοηθούν, όπως 3D gaming και επεξεργασία περιεχομένων.
Το πόσο καλά στέκεται ο επεξεργαστής με τον άμεσο ανταγωνιστή του, τον NVIDIA quad-core Tegra 3, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε. Η Samsung είχε συνήθως μερικούς από τους πιο γρήγορους επεξεργαστές μαζί με την Apple, και θα μπορούσε να βγει μπροστά από την NVIDIA. Ο κυρίος ανταγωνιστής της η Apple ίσως αντιμετωπίσει μεγαλύτερες πιέσεις. Θα μπορούσε να προσφέρει κάτι ανάλογο με τον Exynos 4 Quad καθώς χρησιμοποιεί την κατασκευαστική διαδικασία της Samsung και είναι ανταγωνιστική μέχρι στιγμής, αλλά θα πρέπει τουλάχιστον να περιμένει για το επόμενο iPhone, το οποίο αναμένεται στις αρχές του Φθινοπώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...