Σελίδες

9/7/12

Η “σκοτεινή πλευρά” των QR codes

 Η “σκοτεινή πλευρά” των QR codes

Σίγουρα έχετε σαρώσει κάποιο QR code μέσω του smartphone σας κάποια στιγμή. 
Το QR είναι μια μικρή “σύντομη απάντηση”. Σε αυτές τις γραμμές είναι
ενσωματωμένος ένας κώδικας που μόνο το smartphone σας μπορεί να διαβάσει και να σας υποδείξει την διαδικτυακή τοποθεσία από όπου προέρχεται. Φυσικά, αυτός ο κώδικας εξυπηρετεί κυρίως το μάρκετινγκ, εφόσον έχει πολύ χαμηλό κόστος με μέγιστη δυνατή απόδοση της επένδυσης.
Για παράδειγμα στον κλάδο των κτηματομεσιτικών, όπου οι πωλητές μπορούν να ενσωματώσουν τα καλύτερά τους ακίνητα σε κάποιον κώδικα QR και να τον τοποθετήσουν σε πινακίδες και φυλλάδια. Οι εταιρείες σχεδιασμών κωδικών QR αναφέρουν ότι, παρατηρείται εκθετική αύξηση στις επιχειρήσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά στο θέμα της ασφάλειας υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα.
Επειδή ο κώδικας μπορεί να αναγνωσθεί μόνο από το smartphone, δεν έχουμε τη δυνατότητα να κρίνουμε αν είναι ασφαλής ή αν κρύβει κάποια άσχημα αποτελέσματα όπως ιούς, botnets ή κακόβουλους κώδικες που μπορούν να καταγράψουν και να κλέψουν προσωπικά μας δεδομένα, την τοποθεσία μας ή ακόμα και τον αριθμό του τραπεζικού μας λογαριασμού.
Η καλύτερη άμυνα είναι η χρήση της κοινής λογικής,  μην σαρώνετε οποιονδήποτε κώδικα βρίσκετε σε μέρη που δεν είναι αξιόπιστα.

Πηγή: secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...