Σελίδες

14/4/12

Σύντομα Στην Ιαπωνία Η Πρόσβαση Σε ATM Θα Γίνεται Με Την Παλάμη Του Χεριού




Στην αρχή είχαμε τα κέρματα αλλά ήταν πολύ βαριά. 
Στη συνέχεια είχαμε τα χαρτονομίσματα αλλά και ήταν πολλά και εκσυγχρονιστήκαμε με τις πιστωτικές κάρτες. 
Τώρα, ο συνολικός σας πλούτος μπορεί κυριολεκτικά να βρίσκεται
στην παλάμη του χεριού σας. Η Ιαπωνική τράπεζα Ogaki Kyoritsu σύντομα θα αρχίσει να δέχεται πιστοποιήσεις με παλάμη σε συνδυασμό με PIN και ημερομηνία γεννήσεως για επαλήθευση, για την ταυτοποίηση πριν από την αποδέσμευση μετρητών από τα ATM.
Οι βιομετρικοί μέθοδοι ταυτοποίησης είναι κάτι κοινό στις τράπεζες της Ιαπωνίας, αλλά η καινοτομία εδώ είναι ότι η Ogaki Kyoritsu θα απαλλάξει τους πελάτες της από την ανάγκη της πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικού βιβλιαρίου. Η τράπεζα με έδρα το Gifu Prefecture, είναι μία σχετική μικρή περιφερειακή τράπεζα, οπότε θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη χρήση των νέων ATM. To σχέδιο είναι να εγκατασταθούν τα νέα ATM σε 10 υποκαταστήματα, ένα αυτόνομο σταθμό ATM και σε δύο λεγόμενες κινητές μονάδες τραπεζών μέχρι τον Σεπτέμβριο. Οι πελάτες θα πρέπει να εγγραφούν με κάποια συγκεκριμένα βιολογικά δεδομένα στο τοπικό τους υποκατάστημα πριν ενταχτούν στο πρόγραμμα.
Ξεκινώντας με το σύνθημα “είστε η κάρτα μετρητών σας”, το σύστημα κυρίως εστιάζεται ώστε να βοηθάει τον κόσμο να έχει πρόσβαση στα χρήματα τους, σε περίπτωση που χάσουν την κάρτα τους. Παρόλα αυτά, αν είναι ασφαλές, δεν βλέπουμε τον λόγο γιατί οι μεγάλες τράπεζες της χώρας δεν θα ακολουθήσουν την ιδέα.

Πηγή:theverge, dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...