Σελίδες

10/10/12

Ψηφιακή άρπα με τη χρήση ακτίνων Laser [video]


Ψηφιακή άρπα με τη χρήση ακτίνων Laser [video]

Η «Ψηφιακή άρπα με χρήση Laser» δημιουργήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας των φοιτητών Κουτρογίαννη Κωνσταντίνου και Τσερέλη Ανδρέα υπό την επίβλεψη του Δρ. Δημήτρη Πογαρίδη. Βασικός στόχος της πτυχιακής εργασίας ήταν η κατασκευή μιας ψηφιακής άρπας με την αντικατάσταση των κλασικών χορδών με
ακτίνες Laser.
Την Ψηφιακή άρπα μαζί με άλλες καινοτομίες μπορείτε να απολαύσετε στο 3o φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής iFest 2012 (Νέα Καρβάλη, 17-21 Οκτωβρίου 2012). 

Ψηφιακή άρπα με τη χρήση ακτίνων Laser [video]
Σχετικά με την κατασκευή
Εκτός την αντικατάσταση των κλασικών χορδών με ακτίνες Laser δημιουργήθηκε και μια πλακέτα η οποία λειτουργεί ως «Μεταφραστής». Η πλακέτα έχει ως κύριο σκοπό να ελέγχει συνεχώς τα Laser και όταν αυτά διακόπτονται να «Μεταφράζει» τα 0 και 1 που δέχεται σε ψηφιολέξεις, οι οποίες αποστέλλονται στην συνεχεία σε ένα Midi expander μέσω της midi εξόδου της πλακέτας.
Για την υλοποίηση χρησιμοποιήθηκαν ξύλο οξιάς για το πλαίσιο, ο μικροεπεξεργαστής της ATMEL, atmega 32a, το αναπτυξιακό σύστημα STK-500, καθώς και 15 laser των 20mw.
Όπως αναφέρθηκε και ποιο πάνω ο στόχος της πτυχιακής εργασίας ήταν η αλλαγή των κλασικών χορδών μιας άρπας με Laser το οποίο ως αποτέλεσμα έχει την ψηφιοποίηση ολόκληρου του οργάνου.

Πηγή: techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...