Σελίδες

8/10/12

Νέοι Αλγόριθμοι Μπορεί Να Φορτίζουν Τα Κινητά Δύο Φορές Πιο Γρήγορα



Εδώ και πολύ καιρό, οι κατασκευαστές μπαταριών κυρίως εστιάζουν στο πως να κάνουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου μικρότερες και λεπτότερες, με την μεγαλύτερη δυνατή χωρητικότητα. Αλλά οι ερευνητές τώρα βρήκαν τρόπους να κάνουν τις μπαταρίες ιόντων λιθίου να φορτίζουν ταχύτερα, και ειδικότερα
δύο φορές πιο γρήγορα από τον συνηθισμένο χρόνο φόρτισης.
 Οι νέοι αλγόριθμοι που οι ερευνητές ανακάλυψαν απλά παρακολουθούν που ακριβώς βρίσκονται τα ιόντα λιθίου στις κυψέλες των μπαταριών ώστε να δίνουν πιο ακριβή μέτρηση των μπαταριών. Ο τρόπος που φορτίζονται τώρα οι μπαταρίες είναι λιγότερο αποδοτικός, που σημαίνει πως χρειάζεται λίγος χρόνος για να φορτιστεί το 80% στο τηλέφωνο σας, αλλά το υπόλοιπο 20% συνήθως διαρκεί πάρα πολύ. Όταν η μπαταρία φτάσει το 80% της φόρτισης, αρχίζει να επιτρέπει μικρές ποσότητες ηλεκτρισμού μέσα στην μπαταρία μέχρι να πιστέψει πως φορτίστηκε εντελώς με βάση υπολογισμούς από το λογισμικό.
Αλλά, οι νέοι αλγόριθμοι θα μας απαλλάξουν από την βραδύτητα που συμβαίνει κατά την φόρτιση του τελευταίου 20% και περισσότερα. Απλά γνωρίζοντας ακριβώς πόσο πλήρης είναι η μπαταρία στην διαδικασία φόρτισης, δεν χρειάζεται να επιβραδύνεις και να μαντεύεις πόσο γεμάτη είναι. Ακούγεται απλή ιδέα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε γιατί δεν εφαρμόστηκε από την αρχή.
Η νέα τεχνολογία μάλιστα δεν είναι τόσο τεχνολογικά προηγμένη και ακριβή σε κόστος ώστε να είναι απόμακρη, και οι ερευνητές λένε πως η νέα τεχνολογία φόρτισης πολύ εύκολα θα βρεθεί σε συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές. 
Με άλλα λόγια, δεν θα είναι δύσκολο να την δούμε στις πιο πολλές καταναλωτικές ηλεκτρικές συσκευές σε λίγα χρόνια.
Πηγή: slashgeardailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...