Σελίδες

10/8/12

Επίθεση Phising εναντίον πελατών της Cosmote!

cosmote 300x128 Επίθεση Phising εναντίον πελατών της Cosmote!

Μετά τις επιθέσεις Phising εναντίον πελατών Ελληνικών Τραπεζών αλλά και τις επιθέσεις με ransomware που υποδύεται την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι “ηλεκτρονικοί απατεώνες” στοχοποίησαν και τους πελάτες της εταιρείας Cosmote.
Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ πληροφορία 

που απέστειλε αναγνώστης στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας του SecNews, οι απατεώνες χρησιμοποιούν μια μεθοδολογία αντίστοιχη με αυτή του phising εναντίον τον τραπεζών ώστε να υποκλέψουν στοιχεία συνδρομητών και προσωπικά δεδομένα χρηστών. 
Η επιβεβαιωμένη πληροφορία (που προέρχεται από άκρως αξιόπιστη πηγή)  αναφέρει ότι το e-mail που αποστέλλουν οι άγνωστοι ενημερώνει τους ανυποψίαστους χρήστες ότι “εντοπίστηκε σύνδεση στον λογαριασμό τους από μια συσκευή που δεν αναγνωρίζεται”
Στην συνέχεια ζητά από τους χρήστες-θύματα να click-άρουν σε υπερσύνδεσμο που οδηγεί στην Phising ιστοσελίδα ώστε να εισάγουν τα στοιχεία τους. Δείτε το παρακάτω Screenshot όπως μας το απέστειλε ο φίλος της ιστοσελίδας:
phishing cosmote Επίθεση Phising εναντίον πελατών της Cosmote!

Είναι εμφανές ο κακόβουλος σύνδεσμος στο κάτω μέρος (σημειωμένος με βέλος), ενώ ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος φαίνεται ότι είναι το service@cosmote.gr.
Το εν λόγω e-mail, screenshot του οποίου αναρτήσαμε, έχει αποσταλεί, σε υπαλλήλους εταιρειών και οργανισμών αλλά ακόμα και σε ανώτατα στελέχη Υπουργείων (!).
Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την λήψη e-mails με αντίστοιχο περιεχόμενο ειδικά όταν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας εταιρείες, τράπεζες ή μεγάλοι οργανισμοί ζητούν προσωπικά δεδομένα.

Πηγή: secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...