Σελίδες

29/5/12

To Nvidia Tegra 3 Σε 30 Τηλέφωνα Το 2012



Ο γενικός διευθυντής της Nvidia αποκάλυψε σε συνάντηση με επενδυτές την προηγούμενη εβδομάδα πως η εταιρία σχεδιάζει να βάλει τον επεξεργαστή Tegra 3
σε τριάντα έξυπνα τηλέφωνα εφέτος.
Ήδη βρίσκεται σε ισχυρές συσκευές όπως το HTC One X, το Tegra 3 θα βρεθεί σε  πολλά τηλέφωνα το 2012 με τον τετραπύρηνο , NEON επεξεργαστή.
Οι καταναλωτές μάλλον θα δούνε τον επεξεργαστή στα 1,4 GHz σε περιααότερα τηλέφωνα από τους Asus, Acer, Toshiba, LG και HTC τους επόμενους μήνες. Αν κρίνουμε από το HTC One X , αυτές οι συσκευές θα είναι επίσης πανίσχυρες παιχνιδομηχανές και σταθμοί πολυμέσων.
Στη πράξη το Tegra 3 υποστηρίζει μέχρι 16 ταυτόχρονες ενεργές λειτουργίες στον επεξεργαστή Cortex A-9, αλλά για τις ελαφριές λειτουργίες και σε stanby αναλαμβάνει ο χαμηλής καταναλώσης πέμπτος επεξεργαστής. Αυτό κάνει το τηλέφωνο να καταναλώνει λίγη ενέργεια όταν είναι κλειστό ή εκτελεί εφαρμογές που δεν είναι απαιτητικές σε υπολογιστική ισχύ.
Αν και h Nvidia δεν ανακοίνωσε όα τα τηλέφωνα που θα δεχθούν το Tegra 3, υποστηρίζει πως τουλάχιστον 13 από αυτά θα κοστίζουν κάτω από 300 δολάρια. 
Η αναμενόμενη ταμπλέτα από την Asus και ο διάδοχος του HTC One X αναμένεται να έχουν επίσης Tegra 3 από την επόμενη σειρά της Nvidia με το όνομα Wayne στις αρχές του 2013.
Στην ίδια συνάντηση επενδυτών η Nvidia ανακοίνωσε τα σχέδια της να ξεκινήσει την ενσωμάτωση το νέου LTE modem , Icera 410 με το Tegra 3 στο μέλλον. Άλλες εταιρίες όπως η Qualcomm ήδη ξεκίνησαν την ενσωμάτωση της διασύνδεσης των δικτύων στους επεξεργαστές, αλλά η Nvidia είναι σίγουρη πως η ποιότητα των δικών της επεξεργαστών θα αντισυαθμίση την αργοπορία της.
Η Ενσωμάτωση του LTE στα τσιπ της Nvidia δεν θα συμβεί πριν την σειρά Tegra 3 Grey που θα εκδοθεί το 2013.
Πηγή: techradar, dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...