Σελίδες

22/4/12

Οι τηλεοράσεις που συνδέονται στο διαδίκτυο μπορούν να παραβιαστούν

Internet Enabled TV can be hacked 300x225 Οι τηλεοράσεις που συνδέονται στο διαδίκτυο μπορούν να παραβιαστούν

Οι τηλεοράσεις που συνδέονται στο διαδίκτυο αποτελούν τον πιο νέο στόχο των hackers, με σκοπό να παραβιάσουν την οικία ή την επιχείρηση σας. Μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στο Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψε πρόσφατα
ότι μπορούσε να παραβιάσει το νεότερο και κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο τηλεόρασης που συνδεόταν στο διαδίκτυο (HDTV) με μεγάλη ευκολία.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας, περίπου 100 εκατ. σπίτια στη Βόρεια Αμερική και στην Δυτική Ευρώπη θα διαθέτουν τηλεοράσεις που συνδυάζουν παραδοσιακά προγράμματα με διαδικτυακό περιεχόμενο, μέχρι το 2016.

Οι τηλεοράσεις αυτές θα διαθέτουν διεύθυνση IP, δίκτυο, CPU, μέσο αποθήκευσης, μνήμη και λειτουργικό σύστημα, γεγονός που προσφέρει στους hackers πληθώρα επιλογών για την εκτέλεση επιθέσεων τα επόμενα χρόνια.

Για παράδειγμα κάποιος θα μπορούσε να κλέψει πορνογραφικό περιεχόμενο ή ακόμη χειρότερα θα μπορούσε να υποχρεώσει κάποιον να δει τέτοιο περιεχόμενο, την ώρα που βλέπει κινούμενα σχέδια…

Σε περίπτωση που διαθέτετε τηλεόραση που συνδέεται στο διαδίκτυο, το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε μέχρι να κυκλοφορήσουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατα την  online περιήγησή σας.

Πηγή: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...