Σελίδες

21/4/12

Η Audi Ολοκλήρωσε την Εξαγορά της Ducati


Από τον προηγούμενο μήνα είχε ακουστεί ότι η Audi στόχευε σε εξαγορά της Ducati για να επεκτείνει το πλήθος των εταιρειών στο χαρτοφυλάκιό της. Η εξαγορά εγκρίθηκε από το εικοσαμελές εποπτικό συμβούλιο της Audi αυτή την εβδομάδα, και κάνει την Ducati
την δωδέκατη εταιρεία που η Audi εξαγοράζει.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του χρηματικού ποσού της εξαγοράς, αλλά ανεξάρτητες πηγές το τοποθετούν στα $1.13 δισεκατομμύρια. Η Ducati είναι μεγάλο και ιστορικό όνομα στον χώρο των μοτοσυκλετών και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike όπου η εταιρεία έχει 13 τίτλους από το 1988. Η Audi επιθυμεί η εξαγορά να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Πολλοί αναλυτές διαφωνούσαν με την κίνηση αυτή της Audi λέγοντας ότι δεν έχει καμία οικονομική ή βιομηχανική λογική. Μερικοί πιστεύουν ότι η εξαγορά είναι επιθυμία του Προέδρου της Audi, Ferdinand Piech, ο οποίος ήθελε την τεχνογνωσία της Ducati  στον σχεδιασμό και παραγωγή ελαφρών κινητήρων.

Η Ducati παράγει 40,000 μοτοσυκλέτες το χρόνο, ουσιαστικά ένας περιθωριακός κατασκευαστής σε σχέση με τις π.χ. 16,000,000 μηχανές που παράγει η Honda το χρόνο.

Πηγή: Slashgear, dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...