Σελίδες

27/3/12

Έρχεται μέσα στο καλοκαίρι το Android 5.0 Jelly Bean

Τον Ιούνιο οι πρώτες ανακοινώσεις για τη νέα έκδοση
Η ετήσια σύνοδος Google I/O αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου. Εκεί θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα και τις πρώτες επίσημες πληροφορίες
για την επόμενη έκδοση του Android.

Το Android 5.0 Jelly Bean -όπως είναι η κωδική του ονομασία- αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά κάποια στιγμή γύρω στον Αύγουστο. Είναι πάντα ευπρόσδεκτες οι μεγάλες ανανεώσεις των λειτουργικών συστημάτων, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα που δεν έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει η Google. Μιλάμε για το fragmentation των εκδόσεων.

Οι συσκευές με Android που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή είναι μοιρασμένες ανάμεσα στις διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού. Έτσι, έχουμε σημαντικά μερίδια αγοράς για τα Froyo (2.2) και Gingerbread (2.3), ενώ μόλις τώρα αρχίζει να ανεβαίνει το Ice Cream Sandwich (4.0). Το τελευταίο προωθείται με πολύ αργούς ρυθμούς στις υπάρχουσες συσκευές και είναι πρακτικά αδύνατο να εξαφανίσει τα Froyo και Gingerbread πριν την έλευση του Jelly Bean. Έτσι, δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι το fragmentation θα επιδεινωθεί.

Ελπίζουμε η Google να κάνει κάτι και να επιτυχανθεί η ενσωμάτωση των νέων εκδόσεων στις συσκευές που κυκλοφορούν, όμως η πρόσφατη εμπειρία έχει δείξει ότι είναι μάλλον ουτοπικό να ελπίζουμε σε κάτι τέτοιο.

Πηγή: hothardware.com, t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...