Σελίδες

22/3/12

Ο πόλεμος της πειρατείας μεταφέρεται στους αιθέρες (!)


Ως γνωστόν, το Pirate Bay είναι εδώ και καιρό ο Νο1 στόχος στη λίστα των φορέων που αγωνίζονται για την καταπολέμηση της πειρατείας στο Internet. Το θέμα αρχίζει να παίρνει πλέον σουρεαλιστικές διαστάσεις, με τις εναέριες μονομαχίες να βρίσκονται προ των πυλών!

Οι άνθρωποι πίσω από τη διαβόητη υπηρεσία των torrents έχουν
ήδη διασκορπίσει τους servers σε διάφορα μέρη του πλανήτη, θέλοντας έτσι να δυσκολέψουν το έργο των διωκτικών αρχών. Απ' ό,τι λένε, πάντως, η αντιπαράθεση δεν έχει φτάσει ακόμη στο απόγειό της. Και μιλάμε κυριολεκτικά για "απόγειο", καθώς τα σχέδιά τους περιλαμβάνουν μέχρι και servers στον αέρα!

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι τεχνικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν μη επανδρωμένα μικρο-οχήματα σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Οι "server χαμηλής τροχιάς", όπως του αποκαλεί το Pirate Bay, θα είναι εξοπλισμένοι με φθηνό hardware και θα είναι ουσιαστικά ένας τρόπος να χαθούν τα ίχνη της υπηρεσίας. Για να σταματήσει να εκπέμπει ένας τέτοιος server θα πρέπει να καταρριφθεί με αεροπορικές επιθέσεις ή με πυραύλους εδάφους-αέρος.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν η ιδέα αυτή εξετάζεται στ' αλήθεια ή αν πρόκειται για ανέκδοτο. Το Pirate Bay, πάντως, θέλει να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ανέκδοτο, καθώς στο τέλος της ανακοίνωσης αναφέρει ότι κάποια στιγμή θέλει να εγκαταστήσει servers "σε όλες τις γωνιές του γαλαξία".

Πηγή: neowin, e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...