Σελίδες

5/9/12

H Ρωσία Κατασκευάζει Ταμπλέτα Στρατιωτικών Προδιαγραφών Με Android, Αλλά Χωρίς Συλλογή Δεδομένων



Καθώς ο στρατός των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ρίξει Android κινητά στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία εργάζεται πάνω στη δική της στρατιωτική ταμπλέτα με το λειτουργικό σύστημα της Google. Ενώ η καταναλωτική έκδοση της ταμπλέτας έχει πάρει το δρόμο της, ο κύριος πελάτης της συσκευής - με την ονομασία
RoMOS - αναμένεται να είναι το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με τον αναλυτική Andrei Starikovsky, ο οποίος παρουσίασε τη νέα σχεδίαση στον πρώτο αντιπρόεδρο πρωθυπουργό Dmitry Rogozin, η ταμπλέτα θα έχει όλη τη λειτουργικότητα του Android, αλλά χωρίς τα θέματα των προσωπικών δεδομένων που δημιουργήθηκαν από τη συλλογή στοιχείων της Google.

“Αποκλείσαμε τη κατασκευή της ταμπλέτα από την αγορά της Google για λόγους ασφαλείας”, δήλωσε ο Starikovsky. H συσκευή θα κατασκευαστεί στη Ρωσία - αν και θα χρησιμοποιηθούν αρκετά στοιχεία από χώρες του εξωτερικού - και σύμφωνα με πληροφορίες θα πωλείται για 15.000 ρούβλια (περίπου €370). Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα θα εγκαθιστούν εφαρμογές από το ειδικό RoMOS κατάστημα, και η στρατιωτική έκδοση θα διαφοροποιείται από την αντίστοιχη καταναλωτική έκδοση με το να είναι ανθεκτική τόσο στα πεσίματα όσο και αδιάβροχη. Η ταμπλέτα αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πηγή:thevergedailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...