Σελίδες

31/8/12

To IKEA Χρησιμοποιεί Ψηφιακά Δωμάτια Στον Κατάλογο Του.



Όταν ξεφυλίζετε έναν κατάλογο του IKEA και αναρωτιέστε πως κάνουν όλα αυτά τα τόσο εύκολα να συναρμολογηθούν έπιπλα να μοιάζουν τόσο ωραία μέσα στο κομψό διαμέρισμα, μάθετε λοιπόν αυτό : είναι ψεύτικα. Δηλαδή,
δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Δηλαδή, φτιάχτηκαν από έναν γραφίστα 3D στον υπολογιστή.
Σύμφωνα με την WSJ , to 12% των εικόνων του IKEA , κατάλογος, ιστότοπος και διαφημιστικά, κατασκευάστηκαν ψηφιακά. Ο γίγαντας των επίπλων αναμένει αυτός ο αριθμός να αυξηθεί στο 25% την επόμενη χρονιά. Γιατι φτιάχνουν ψεύτικες φωτογραφίες αντί να κατασκευάσουν σύνθετα θέματα με λεπτομερείς συνθήκες φωτισμού και άσους φωτογράφους? Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο παλιός τρόπος είναι πολύ ακριβότερος. Η ψεύτικη κατασκευή στον υπολογιστή είναι πολύ φτηνότερη.
Τo ΙΚΕΑ γίνεται καλύτερο στα ψεύτικα σκηνικά, οι καλιτέχνες γραφιστικής δουλεύουν μαζί με παραδοσιακές ομάδες από φωτογραφικά στούντιο για να βοηθούνται στο να κάνουν τις εικόνες πιο ρεαλιστικές. Γαι παράδειγμα θα εργαστούν με έναν μαραγκό για να φτιάξουν ψηφιακά μια πόρτα ή για να προσθέσουν δακτυλικά αποτυπώματα σε μια επιφάνεια για να την κάνουν να μοιάζει πιο ζωντανή.
Αυτό που οι γραφίστες στο ΙΚΕΑ δεν κατάφεραν ακόμη να απεικονίσουν καλά είναι τα τρόφιμα, έτσι τα διαμερίσματα μοιάζουν ακατοίκητα. Δείτε τις εικόνες παρακάτω και προσπαθείστε να καταλάβετε ποια είναι η αληθινή. (είναι και οι δύο ψεύτικες)

Και ορίστε τι κάνουν οι σχεδιαστές:

Το ΙΚΕΑ δημοσιεύει 208 εκατομμύρια καταλόγους τον χρόνο (διπλάσια από το πλήθος της Βίβλου) και υποθέτουμε πως λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν πως κοιτούν ένα δωμάτιο που δεν υπάρχει. Αλλά δείτε αυτό το τραπέζι στην άκρη. Μόνο 19 δολάρια!
Πηγή: gizmododailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...