Σελίδες

20/8/12

Νέος Επικίνδυνος Ιός "Shamoon" Ακινητοποιεί Τα Windows



Οι εταιρείες antivirus προειδοποιούν για έναν νέο ιό τύπου trojan που έχει στόχο υπολογιστές που τρέχουν Windows με ονομασία "Shamoon". Όπως σχεδόν όλα τα malware, έτσι και το Shamoon έχει στόχο την κλοπή δεδομένων από υπολογιστές
συνδεμένους με το ίντερνετ, αλλά στην συνέχεια σβήνει και αρχεία του υπολογιστή καθιστώντας τα Windows μη επανεκκινήσιμα.
Το αρχείο έχει μέγεθος 900ΚΒ και είναι κρυπτογραφημένο. Το Shamoon δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο, όπως αναφέρει η Seculert φαίνεται αν έχει στόχο "μερικές συγκεκριμένες εταιρείες σε ορισμένους τομείς της βιομηχανίας".
Το Shamoon προσβάλει υπολογιστές που είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ οι οποίοι στην συνέχεια προσβάλουν άλλους υπολογιστές στο τοπικό τους δίκτυο. Η Kaspersky δήλωσε ότι εργάζεται και επιτίθεται ο ιός όπως και ο Wiper, αλλά δεν είναι ο Wiper γιατί έχει συγκεκριμένες διαφορές. Η Kaspersky ισχυρίζεται ότι είναι αντίγραφο του Wiper. Προκαλεί εντύπωση πάντως που ο ιός προξενεί ζημιά στον υπολογιστή που έχει προσβάλει αφού κλέψει τα δεδομένα που θέλει. Δεν είναι συνηθισμένη συμπεριφορά ιών που συνήθως έχουν στόχο το γρήγορο κέρδος.
Πηγή: Slashgeardailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...