Σελίδες

4/8/12

Διέρρευσαν τα κλειδιά του PlayStation 3 “3.60 firmware”

PS3 Copies Διέρρευσαν τα κλειδιά του PlayStation 3 “3.60 firmware”

Μόλις πριν λίγες ώρες ο χρήστης eol ανέβασε στο pastebin μια σειρά κωδικών που επιτρέπουν την αποκρυπτογράφηση δεκάδων νέων τίτλων του PlayStation 3. Ναι, “αυτό σημαίνει κόπιες”.
Για άλλη μια φορά οι πειρατές του PlayStation 3 έχουν… “την καλύτερη τους”, μετά από μήνες
φαινομενικής αδράνειας. Όσοι είχαν “σπάσει” το PlayStation 3 τους για να τρέχουν homebrew εφαρμογές και Linux μάλλον δεν θα συγκλονιστούν και τόσο από τη “διαρροή” που έκανε μέσω Pastebin ο αγνώστων λοιπών στοιχείων χρήστης eol. Οι “κοπιαδόροι”, όμως, που είχαν “σπάσει” το PlayStation 3 τους ειδικά για να παίζουν κόπιες, έχουν ήδη αρχίσει το πανηγύρι, αφού οι κώδικες που διέρρευσε επιτρέπουν την αποκρυπτογράφηση πλήθους νέων τίτλων. Για μισό, όμως… “αποκρυπτογράφηση”; Τι είναι αυτό, και γιατί βοηθά στις κόπιες;
Το τελευταίο firmware του PlayStation 3 “που μπορούσε να σπάσει” ήταν το 3.55. Έκτοτε, η Sony άλλαξε τα “κλειδιά”, τους κωδικούς με τους οποίους κρυπτογραφούσε το λογισμικό για την κονσόλα της (και, άρα, και τα παιχνίδια για αυτήν). Αποτέλεσμα; Για να παίξει κανείς νεότερους τίτλους, έπρεπε να αναβαθμίσει το PlayStation 3 του σε μια νεότερη έκδοση του firmware. Μόνο που, όπως είπαμε, “οι νεότερες εκδόσεις του firmware δεν `έσπαζαν`”.
Η κυκλοφορία των κλειδιών του firmware 3.60 καθιστά δυνατή την αποκρυπτογράφηση των εκτελέσιμων αρχείων (eboots) πλήθους νέων τίτλων, που απαιτούσαν “firmware 3.60 ή νεότερο” και, στη συνέχεια, τη “διόρθωση” τους έτσι ώστε να παίζουν και σε χαμηλότερη έκδοση firmware. “Χαμηλότερη”, όπως λέμε “το 3.55, που `έσπαζε` κανονικότατα”.
Ήδη έχει αρχίσει να γίνεται… χαμός από άτομα που έχουν αρχίσει να κατεβάζουν τη μια κόπια πίσω από την άλλη, “αποκρυπτογραφώντας” και “ξανα-πακετάρωντας” τα εκτελέσιμα αρχεία τους, ανταλάζοντας τα, δοκιμάζοντας τον ένα τίτλο πίσω από τον άλλο.

Πηγή: unregistered.gr, secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...