Σελίδες

30/8/12

Η φωτογραφία που κάνει τον Julian Assange (WikiLeaks) να ελπίζει ότι θα αθωωθεί




Φαίνεται ότι είναι μία συνηθισμένη φωτογραφία: μια ομάδα φίλων που χαμογελάνε. Αλλά αυτή είναι η φωτογραφία που ο Julian Assange ελπίζει ότι θα καθαρίσει το όνομά του. Το πρόσωπο της γυναίκας στα αριστερά έχει επισκιαστεί για νομικούς λόγους.
Στη φωτογραφία φαίνεται ότι όλα πάνε καλά. Όμως η γυναίκα με το θολωμένο πρόσωπο θα πει αργότερα
στην αστυνομία ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks την έριξε κάτω στο διαμέρισμά της και της επιτέθηκε σεξουαλικά 48 ώρες πριν την λήψη της επίμαχης φωτογραφίας.

Αν η υπόθεση φτάσει ποτέ στο δικαστήριο οι δικηγόροι του θα υποστηρίξουν ότι η φωτογραφία υπονομεύει ολόκληρη την ιστορία της 33χρονης που τον κατηγορεί. Ισχυρίζονται, είναι υπάρχουν και περισσότερα στοιχεία. Δύο ημέρες μετά τον υποτιθέμενο βιασμό στη Σουηδία, ο κ. Assange και η κυρία της φωτογραφίας, συμμετείχαν σε διάσκεψη καθώς και σε δύο δείπνα όπου προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ήταν σχεδόν αχώριστοι.Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, η γυναίκα έγραψε στο Twitter ότι ήταν μαζί «με τον πιο cool και τον πιο έξυπνο άνθρωποι στον κόσμο!».
Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 15 Αυγούστου του 2010, στο εστιατόριο Glenfiddich της Στοκχόλμης, σε ένα δείπνο που διοργάνωσε ο Rickard Falkvinge, ιδρυτής του σουηδικού Πειρατικού Κόμματος (PP).
Ο κ. Falkvinge δήλωσε ότι ο σκοπός αυτού του δείπνου, το οποίο διήρκεσε τρεις ώρες, ήταν να υπογραφεί μια σύμβαση μεταξύ του Κόμματος και του WikiLeaks του κ. Assange για την χρησιμοποίηση των servers του κόμματος.«Το μεγαλύτερο μέρος της νύχτας, ο Julian μιλούσε μαζί μου,» είπε ο κ. Falkvinge. «Αυτή ήταν μια οργανωτική συνάντηση και είχαμε πολλά να πούμε. Ήταν ένα επαγγελματικό δείπνο.

Πηγή: iguru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...