Σελίδες

30/8/12

Ο Θάνατος Των Οπτικών Δίσκων Πλησιάζει, Καθώς H Sony Αποσύρεται



To μέλλον της αγοράς οπτικών δίσκων στα PC μοιάζει ακόμη πιο επισφαλές μετά την ανακοίνωση της Sony πως κλείνει την μονάδα οπτικών δίσκων.
Αναφορές από τα Ιαπωνικά μέσα ισχυρίζονται πως η Sony θα κλείσει την μονάδα Optiarc μέχρι τον
επόμενο Μάρτιο, σαν μέρος μιας τεράστιας επαναδιάρθρωσης που παίρνει μέρος στην Ιαπωνική εταιρία με οικονομικές ζημιές.
Το γεγονός πως μόνο 400 άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά του αποκαλύπτει πόσο ρηχή έχει καταντήσει η αγορά των οπτικών δίσκων στα PC.
H Apple  πρώτη χτύπησε το κουδούνι του θανάτου για τους οπτικούς δίσκους, καταργώντας τους από τις ναυαρχίδες των συσκευών της όπως τα MacBook Air και MacBook Pro, και την συνεχιζόμενη άρνηση της να υποστηρίξει το Blu-Ray.
H αγορά των PC επίσης γυρίζει την πλάτη ξαφνικά στους οπτιικούς δίσκους, με την μεγάλη πλειοψηφία των Ultrabook φορητών υπολογιστών να μην προσφέρουν ενσωματωμένη συσκευή Blu-ray ή DVD. Αυτή η τάση μάλλον θα επιταχυνθεί με την πρόοδο των windows 8 ταμπλετών, καθώς και νέο λειτουργικό δεν υποστηρίζει πλέον εγγενώς την αναπαραγωγή DVD.
H αποχώρηση της Sony είναι ένα ακόμη χτύπημα στην πολιορκημένη βιομηχανία των οπτικών δίσκων που ήδη είναι υπό εξέταση από την Ευρωπαική επιτροπή για συμφωνίες στην διαμόρφση των τιμών.
Η επιτροπή ισχυρίζεται πως οι 13 κατασκευαστές οπτικών δίκσων συνωμότησαν για να διαμορφώσουν τις τιμές πριν την διαδικασία προσφορών από δύο μεγάλους κατασκευαστές PC και Server. Η επιτροπή ισχυρίζεται πως η συμγωνία των τιμών συνεχίστηκε τουλάχιστον για πέντε χρόνια, και μπορεί να είχε σαν αποτέλεσμα για τους καταναλωτές να πληρώσαν ακριβότερα για τα μηχανήματα τους.
Η επιτροπή δεν προσδιόρισε ακόμη ποιοί από τους 13 κατασκευαστές οπτικών δίσκων έχουν εμπλακεί, αλλά έχει την δικαιοδοσία να επιβάλει πρόστιμα μέχρι το 10% της παγκόσμιου τζίρου της κάθε εταιρίας που θα βρεθεί ένοχη.
Πηγή: pcprodailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...