Σελίδες

24/8/12

Βελτιώσεις στις συνθήκες των εργοστασίων της Foxconn των πολλών αυτοκτονιών




Η Fair Labor Association (FLA), η οποία συνεργάζεται με την Apple στον έλεγχο της Foxconn, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά στις υπερωρίες και τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια.


Οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια του προμηθευτή της Apple, βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας τα
τελευταία δύο χρόνια περίπου, εξαιτίας των πολλών αυτοκτονιών που είχαν συμβεί, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών.

Η FLA διενήργησε ενδελεχή έρευνα σε πολλά εργοστάσια της Foxconn στην Κίνα από τις αρχές του έτους και μέσω της έκθεσής της τον περασμένο Μάρτιο, επιβεβαίωσε όσα ήταν ήδη γνωστά, δηλαδή τις υπερβολικές υπερωρίες και τις μη ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Κατόπιν, συνέστησε διάφορες αλλαγές στην πολιτική της Foxconn και τη ροή εργασίας και η εταιρεία συμφώνησε να τις εφαρμόσει σε έναν ορίζοντα 15 μηνών. Στα τέλη Ιουνίου και τις αρχές Ιουλίου, η FLA έκανε τους πρώτους ελέγχους για την πορεία των αλλαγών και διαπίστωσε πως έγιναν ήδη οι πρώτες βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας.

Η FLA δήλωσε ότι ήδη οι ώρες εργασίας στα εργοστάσια έπεσαν κάτω από τις 60 σε εβδομαδιαία βάση, συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών, ενώ μέχρι το επόμενο έτος, θα μειωθούν επιπλέον στις 40 ώρες, συν κατά μέσο όρο 9 ώρες υπερωρίες.

Επίσης, στον τομέα της ασφάλειας, βελτιώθηκε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, όπως και η πολιτική συντήρησής του για αποφυγή ατυχημάτων και έγιναν έλεγχοι στον προστατευτικό εξοπλισμό.

Η προηγούμενη κατάσταση, υπέβαλε "βάρδιες" μέχρι και... 34 ωρών, "ανάπαυση" σε κουκέτες από μπαμπού και για την αποφυγή επιπλέον αυτοκτονιών, όταν αυτές είχαν αρχίσει να γίνονται ρουτίνα, είχαν απλωθεί δίχτυα στα εργοστάσια-στρατόπεδα συγκέντρωσης της εταιρείας... Για το λόγο αυτό και οι εγκαταστάσεις που κατασκευάζονταν τα προϊόντα της Apple, είχαν πάρει το προσωνύμιο i-Nightmare.



Πηγή: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...