Σελίδες

16/8/12

Αμφιλεγόμενο το νέο χαρακτηριστικό του Facebook



Tο Facebook εγκαινίασε μία νέα λειτουργία , την οποία οι χρήστες είτε θα τη λατρέψουν είτε θα τη μισήσουν.
Γιατί; Επειδή από εδώ και στο εξής, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν εάν και
πότε κάποιος έχει δει ένα post τους στο Facebook group που ανήκουν. Μάλιστα, εάν το έχουν διαβάσει περισσότεροι από ένας χρήστες, θα εμφανίζεται η λίστα με τα ονόματά τους και τη χρονική στιγμή που το είδε ο καθένας.
Το Facebook κυκλοφόρησε αυτό το νέο χαρακτηριστικό που μπορεί να κάνει τους επιφυλακτικούς χρήστες του Διαδικτύου να αντιδράσουν και για τις φωτογραφίες. Υπάρχει ένας σύνδεσμος που ονομάζεται seen by και εμφανίζεται κάτω από φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε ομάδες. Ο σύνδεσμος αποκαλύπτει σε ένα κουτάκι ποιος ακριβώς έχει δει τις φωτογραφίες – μαζί με τα timestamps.
Ενώ η λειτουργία φαίνεται να είναι σχετικά ακίνδυνη, όταν εφαρμόζεται σε ομάδες, φανταστείτε πως θα ήταν το Facebook όταν μια ημέρα δούμε  πως μοιράστηκε κάθε φωτογραφία μέσω της υπηρεσίας. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τι σημαίνει ανωνυμία και θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που μοιραζόμαστε τις φωτογραφίες.
Ορισμένοι χρήστες θα είναι έξαλλοι και άλλοι  κολακευμένοι από τον αριθμό των ανθρώπων που βλέπουν τις εικόνες τους.
Οι φωτογράφοι που υποψιάζονται λογοκλοπή τώρα θα είναι σε θέση να αποδείξουν την υπόθεσή τους κοιτάζοντας μέσα από τις “καταγεγραμμένες λίστες”  τα ονόματα που είδαν τις φωτογραφίες.
Δεν γνωρίζουμε αν το Facebook κρατήσει το νέο χαρακτηριστικό, ή την αξιολόγηση που θα έχει από τα μέλη του, γιατί πέρα από τον ναρκισσισμό, υπάρχουν και οι ατομικές ελευθερίες , όπως υπάρχουν και τα δικαιώματα των ιδιοκτητών των έργων. Ας ελπίσουμε ότι οι επιτροπές αξιολόγησης του Facebook θα πράξουν σοφά.

Πηγή: iguru

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...