Σελίδες

8/8/12

Επισκεφτείτε Την Πρώτη Ιστοσελίδα Που Δημιουργήθηκε Πριν Από 20 Χρόνια



 

Περάσανε πάνω από δύο δεκαετίες από τι στιγμή που αναρτήθηκε η πρώτη ιστοσελίδα, και αν είστε περίεργοι να δείτε πως έμοιαζε το διαδίκτυο το 1991, το CERN έχει διατηρήσει τον αρχικό ιστότοπο για την δική σας ενημέρωση. Δημιουργήθηκε από τον Tim Berners-Lee σε υπολογιστή NeXT, ο


ιστότοπος ήταν ένα μέρος για να βρουν οι χρήστες πληροφορίες για το νέο να συναρπαστικό World Wide Web - “μία ευρείας περιοχής υπερμέσων ανάκτησης πληροφοριών πρωτοβουλία με στόχο να δώσει καθολική πρόσβαση σε ένα σύμπαν εγγράφων”, όπως είχε περιγραφή.
Η διατηρητέα έκδοση υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν είναι το ακριβές αντίγραφο. Tο CERN αναφέρει ότι έκανε την αντιγραφή το ιστότοπου το 1992, και “αλλαγές γινόταν καθημερινά στις διαθέσιμες πληροφορίες του ιστότοπου καθώς αναπτυσσόταν το WWW project”. Δυστυχώς δεν υπάρχουν εικόνες από το αρχικό ιστότοπο. Παρόλο αυτά, και ενώ λείπουν βασικά χαρακτηριστικά των σημερινών μοντέρνων ιστότοπων, όπως εικόνες, είναι μια ωραία υπενθύμιση πόσο έχει εξελιχθεί το διαδίκτυο σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, και ένα εξαιρετικό παράδειγμα διατήρησης στην ψηφιακή εποχή.

Πηγή:thevergedailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...