Σελίδες

28/7/12

To Ένα Τρίτο Των Android Εφαρμογών Έχουν Malware




H εταιρία ασφαλείας BT ισχυρίζεται ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των Android εφαρμογών περιέχουν malware. H BT βασίζει τη δήλωση της σχετικά με δοκιμές που διεξήγαγε η εταιρία ασφαλείας


εξετάζοντας περισσότερες από 1000 Android εφαρμογές. Σύμφωνα με την BT, η επικράτηση του malware θα μπορούσε να σημαίνει ότι σχεδόν κάθε συσκευή με Android είναι εκτεθειμένη με κάποιοι τρόπο.
Το σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια συζήτησης του πάνελ στο συνέδριο NetEvents Americas. O συντονιστής του πάνελ επεσήμανε ότι είχε βρει malware σε εφαρμογή ενώ έκαμνε εκτεταμένη δοκιμή στο Samsung Galaxy S III, και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της BT μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τα ευρήματα της εταιρίας.
Η ΒΤ ωστόσο, δεν αποκάλυψε αν βρήκε malware σε εφαρμογές διαθέσιμες από το Google Play Store. Οι συσκευές με Android έχουν τη δυνατότητα να κατεβάζουν εφαρμογές από πληθώρα ιστοτόπων και online καταστημάτων, και είναι πιθανόν η ανάλυση της ΒΤ να προέρχεται από πηγές όπου η Google δεν έχει κανένα έλεγχο. Μια σειρά από malware παραλλαγών έχουν ανακαλυφθεί κατά το παρελθόν, αλλά αυτές έχουν φιλοξενηθεί σε παραποιημένα online καταστήματα και άλλες τοποθεσίες.
Η εταιρία επίσης επεσήμανε την ανάγκη για αυξημένη ασφάλεια σε όλο τον τομέα των φορητών/κινητών υπολογιστών. Η ΒΤ είπε ότι θα κάνει δοκιμές και σε άλλα λειτουργικά συστήματα για malware στους προσεχείς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...