Σελίδες

22/7/12

Δοκιμάστε Το Firefox OS Σε Επιτραπέζιο Υπολογιστή



Το Mozilla δημιουργεί ένα νέο είδος λειτουργικού συστήματος που βρίσκεται σε ευθυγράμμιση με τις τυποποιημένες τεχνολογίες του Web. H πλατφόρμα, λέγεται Firefox OS, συνίσταται στην μηχανή


δόμησης HTML Gecko , ένα λεπτό επίπεδο διασύνδεσης με το υλικό βασισμένο στον πυρήνα του Linux, και ένα περιβάλλον χρηστών που λέγεται Gaia που είναι εξολοκλήρου υλοποιημένο με HTML και Javacript.
To έργο ενακοινώθηκε πρώτη φορά το 2011 με την κωδική ονομασία Boot2Gecko (B2G). Έχει ωριμάσει σημαντικά από τότε και αναμένεται να φτάσει στις συσκευές την επόμενη χρονιά. Οι προγραμματιστές που θέλουν να είναι μπροστά από τους άλλους θα χαρούν να μάθουν πως η Microsoft ξεκίνησε να παράγει ημερήσιες εκδόσεις ενος δοκιμαστικού περιβάλλοντος B2G ποτ εκτελείται σε συμβατικούς επιτραπέζιους υπολογιστές.
Αυτές οι δημιουργίες δίνουν ένα συμβατό με το B2G για δοκιμή του κελύφους Gaia  και για κατασκευαστές που θέλουν να ξεκινήσουν να γράφουν εφαρμογές συμβατές με τo Β2G.
Οι χρήστες πρέπει να κάνουν κάποιες ρυθμίσεις για να εκτελέσουν το πρόγραμμα. Η διαδικασία περιλαμβάνει να κατεβάσετε τον πιο πρόσφατο κώδικα από το Gaia , νήματα περιγράφονται στην ιστοσελίδα Gaia Hacking .
Είναι σημαντικό να σημειώσετε πως το έργο είναι ακόμη σε εκτέλεση, και οι βασικές εφαρμογές είναι σε ανάπτυξη.  Οι ημερήσιες εκδόσεις  είναι διαθέσιμες για κατέβασμα στο Mozilla Ftp  Server.
Πηγή: arstechnicadailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...