Σελίδες

7/3/12

Nokia: Τα Windows Τηλέφωνα Mας, Χρειάζεται Να Γίνουν Φτηνότερα

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Nokia παίρνει πολύ σοβαρά την χαμηλή αγορά των έξυπνων τηλεφώνων. Μόλις ξεκίνησαν τον αγώνα στην βάση με το πολύχρωμο, χαμηλής τιμής Lumia 610 στην έκθεση Mobile World Congress, και χωρίς να είναι το πιο απλό τηλέφωνο της Φιλανδικής εταιρίας με Windows έχει τιμή
που θα ελκύσει πολλούς στα 189 δολάρια.
Αλλά σύμφωνα με τον Niklaw Savander της Nokia, η τιμή δεν είναι αρκετά φτηνή. Για να μπορέσει να ανταγωνιστεί καλύτερα με το Android , η Nokia είναι πολύ προβληματισμένη για να κατεβάσει ακόμη σε χαμηλώτερες τιμές τις συσκευές.
"To Android σε πολλές αγορές είναι στα 100 δολάρια ήδη, και αυτό δηλώνει πως με το Lumia 610 στα 189 δολάρια, έχουμε ακόμη δουλειά να κάνουμε όταν πρόκειται να δημιουργήσουμε στην χαμηλή κατηγορία ένα φτηνό τηλέφωνο για χρήστη που θα πάρει πρώτη φορά ένα έξυπνο τηλέφωνο. "
Η Nokia γνωρίζει καλά να κατεβάζει την τιμή με το Nokia 110 κάποτε να κρατούν το στέμμα της καταναλωτικής ηλεκτρονικής συσκευής με τις καλύτερες πωλήσεις , αλλά το να φτάσουν με το Windows Phone στην ίδια θέση χρειάζονται πολλά να γίνουν. Και ενώ  η Nokia ρίχνεται στην μάχη της τιμής σε μια προσπάθεια να ρίξει το κόστος χωρίς να επηρεάσει τις επιδόσεις, η αναβάθμιση του Windows Phone Tango ασφαλώς θα διασφαλίσει πως οι τελικοί χρήστες δεν θα χάσουν πολλά από την λειτουργικότητα σε αυτή την διαδικασία.
 Ο τελικός σκοπός του Windows Phone Tango και αυτής της γενιάς χαμηλού κόσους συσκευών είναι να δώσουν στην Microsoft και στους συνεργάτες της κατασκευαστές το δρόμο να εισβάλουν σε ευρύτερη περιοχή της αγοράς. Είναι σοβαρό πρόγραμμα, αλλά δεν είναι εγγυημένο πως τα πράγματα θα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχέδιο. Το Android ήδη απολαμβάνει ήδη τεράστια παγκόσμια δημοφιλία , κατά μεγάλο μέρος, χάρη στις πολύ φτηνές συσκευές που μπορεί να το βρει κανείς.
Ευτυχώς για την Nokia (και την Microsoft), οι φτηνές συσκευές μπορούν να βοηθήσουν όσο και να βλάψουν. Συσκευές όπως η Lumia 610 δεν θα ξεσηκώσουν τον κόσμο, αλλά ξεχωρίζουν σαν συσκευές για τον χρήστη που δοκιμάζει πρώτη φορά έξυπνο τηλέφωνο που δεν θέλουν να ξοδεύσουν πολλά χρήματα. Αντίθετα από το Android που συχνά είναι βαρετό στις βασικές συσκευές, το Windows Phone Tango έχει ρυθμιστεί  να λειτουργεί όσο καλύτερα μπορεί σε συσκευές με μόλις 256 ΜΒ μνήμη. Το αποτέλεσμα είναι ο χρήστης να έχει την εμπειρία του Windows Phone με περιστασιακές παραλέιψεις, αλλά ακόμη έχει την αίσθηση μιας περισσότερο αναβαθμισμένης επίλογής από το Αndroid χωρίς τα ψαλιδίσματα.
Η Nokia πρέπει να αποδείξει πως το Windows Phone αξίζει καθώς προσπαθεί να μπεί σε νέες αγορές όπου το Android έχει γίνει η επιλογή του λειτουργικού των κινητών τηλεφώνων. Η Ινδία και η Κίνα μας έρχονται αμέσως στο μυλό , με το Android να είναι το περισσότερο διαδεδομένο λειτουργικό κινητών και στις δύο αυτές χώρες, αλλά η Nokia πουλάει ακόμη τις περισσότερες συσκευές εκεί. Αν η Nokia μπορέσει να μειώσει το κόστος χωρίς να ξεπλύνει το αποτέλεσμα της λειτουργίας, τα έξυπνα τηλέφωνα της θα μπορούσαν σύντομα να έχουν την παγκόσμια δημοφιλία που σημάδεψε τις ημέρες δόξας της Nokia.
Πηγή: techcrunch,
www.dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...