Σελίδες

24/6/12

Μειώθηκαν εντυπωσιακά οι τιμές των SSD




Σε αντίθεση με τις τιμές των συμβατικών σκληρών δίσκων, όπου ένα χρόνο μετά τις καταστροφές των εργοστασίων ακόμη δεν έχουν ομαλοποιηθεί όσο θα έπρεπε, οι τιμές
στα SSD, έπεσαν 48% την περασμένη χρονιά και συνεχίζουν.


Tο site Tech Report, πραγματοποίησε μια έρευνα μελετώντας το μέσο κόστος σε μια σειρά από δημοφιλή SSD μοντέλα της αγοράς. Αυτό που προέκυψε ήταν πως οι τιμές των μοντέλων από τις OCZ, Corsair και Crucial με χωρητικότητες πάνω από 240GB (που είναι και τα ακριβότερα μοντέλα) μειώθηκαν εντυπωσιακά, πάνω από 50% στις περισσότερες περιπτώσεις.

Τα μοντέλα της σειράς 830 της Samsung ακολούθησαν αντίστοιχη πορεία και μόνο αυτά της σειράς 320 της Intel, που συνοδεύονται και με έναν συγκεκριμένο δικό τους controller δεν ακολούθησαν αυτή την εντυπωσιακή πτωτική πορεία. Το ίδιο συμβαίνει και με τη νεότερη σειρά 520 της εταιρείας, τα μοντέλα της οποίας είναι ακριβότερα σε σχέση με το μέσο όρο της αγοράς.

Συνολικά, τα στατιστικά που προέκυψαν από την έρευνα, δείχνουν μια μεγάλη πτώση της τάξης του 48% στη μέση τιμή των SSD, με κάποια μοντέλα να έχουν πέσει και κάτω από το 1 δολάριο στη σχέση κόστους/ GB. Βεβαίως, τα SSD, ακόμη είναι πολύ πιο ακριβά σε σχέση με τους συμβατικούς δίσκους, αλλά εάν αυτή η πτωτική τάση συνεχιστεί, τα επόμενα 3-4 χρόνια οι μεταξύ τους τιμές θα φτάσουν στα ίδια επίπεδα!


Πηγή: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...