Σελίδες

17/6/12

Υιοθετήστε μία υπηρεσία cloud

server virtualisation cloud computing Υιοθετήστε μία υπηρεσία cloud



Είναι ασφαλές να πούμε ότι υπάρχει μεγάλο δέλεαρ από τους προμηθευτές των εταιριών παροχής υπηρεσιών cloud σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν για το λογισμικό, την αποθήκευση, τις εφαρμογές, τη φιλοξενία και τη διαχείριση υπηρεσιών. Απλοποιήστε τη ζωή σας! Μειώστε το φορτίο σας!
Μερικές από αυτές τις υπηρεσίες
παρέχονται ακριβώς όπως έχουν υποσχεθεί μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας. άλλες, όμως, δεν είναι αυτό, που φαίνονται και υπόσχονται. Μπορεί και  να εκπλαγείτε αν κοιτάξετε λίγο πιο προσεκτικά στις πιθανότητες ενσωμάτωσης της υπηρεσίας με την υποδομή σας. Διότι δεν είναι μόνο η πιθανότητα κενών υποσχέσεων και μη σωστής ενσωμάτωσης  της υποδομής σε cloud περιβάλλον αλλά και η αναβάθμιση όλου του συστήματος σε ένα καινούριο και άγνωστο σε εσάς περιβάλλον. Ίσως να περιμένετε ανυπόμονα να φύγει από πάνω σας η ευθύνη διαχείρισης μιας ασταθούς  υποδομής και να τη δώσετε στον προμηθευτή της υπηρεσίας σας. Αντ’ αυτού, όμως, προσθέτετε άλλη μια ευθύνη, που θα ακολουθήσει σε περίπτωση καταστροφικής απώλειας ή απώλειας δεδομένων είτε έχετε ο ίδιος την υπηρεσία ή είστε συμβεβλημένος με εξωτερικό συμβόλαιο παροχής υπηρεσιών. Η διαφορά είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό άμεσα. Είναι δηλαδή σαν να πηδάτε έξω από το αεροπλάνο και να ελπίζετε ότι αυτός ή αυτή  που έφτιαξε το αλεξίπτωτο ήξερε να κάνει καλά τη δουλειά του.
Μια κοινή συνισταμένη σε αυτή τη προοπτική είναι ότι μια εταιρία δεν μπορεί να έχει σε κάθε επίπεδο εξειδικευμένους τεχνικούς ΙΤ.
Κατά την άποψη αυτή, η συνεργασία με εταιρίες παροχής υπηρεσιών cloud ή host έχει νόημα, επειδή υπάρχει υψηλή εμπειρία και γνώσεις του τεχνικού της προσωπικού.Υπάρχει αλήθεια μέσα σε αυτό αλλά δεν είναι και απόλυτη.
Οι υπηρεσίες μπορούν να αποτύχουν για λόγους, που είναι εκτός των τεχνολογικών αρμοδιοτήτων τους, για παράδειγμα δεν έχει σημασία πόσο προσεκτικά κατασκευασμένες μπορεί να είναι. Φυσικά μπορούν να αποτύχουν και χωρίς εξωτερικούς παράγοντες. Άλλωστε και ο Τιτανικός ήταν αβύθιστος, αν θυμηθούμε το παρελθόν.

Πηγή: secnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...