Σελίδες

14/5/12

Τα Windows 8 εκθέτουν προσωπικά δεδομένα των επαφών μας


Windows 8 Pre 627 355 Τα Windows 8 εκθέτουν προσωπικά δεδομένα των επαφών μας
Όπως αρκετοί θα γνωρίζετε τα Windows 8 συνδέονται με πολλά είδη δικτύων είτε είναι κοινωνικά ή οτιδήποτε άλλο. Η εφαρμογή Metro Mail διαθέτει ενσωματωμένες δυνατότητες
για να συνδέεστε με το Hotmail, το Gmail και το Exchange. Η εφαρμογή Metro Photos συνδέει τους λογαριασμούς των χρηστών στο Facebook και στο Flickr, ενώ η εφαρμογή Metro People (που αποθηκεύει επαφές) αντλεί δεδομένα από το Hotmail, το Gmail, το Exchange, το Facebook, το Twitter και το LinkedIn. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να εισέλθει στα Windows 8 με έναν λογαριασμό Microsoft και στη συνέχεια συνδέεται με τις εφαρμογές αυτές.
Ίσως να μην γνωρίζετε ότι τα Windows 8 δεν θα δημιουργήσουν μια δυναμική λίστα επαφών. Αντί για αυτό θα διατηρήσουν έναν χώρο προσωρινής αποθήκευσης (cache) των επαφών από το σύνολο των πληροφοριών που αποθηκεύονται στο μηχάνημα. Η μνήμη cache εξακολουθεί να υφίσταται ακόμη και όταν ο χρήστης αποσυνδεθεί ή ο υπολογιστής είναι απενεργοποιημένος. 
Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας μπορεί να δει όλες τις επαφές και όλα τα στοιχεία τους – ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εικόνες, αριθμούς τηλεφώνων, διευθύνσεις – οτιδήποτε υπάρχει από το Hotmail, το Gmail, το Facebook, το Twitter και το LinkedIn.
Το πρόβλημα αυτό παρουσιάστηκε από μια φοιτήτρια του Πανεπιστημίου George Washington, την Amanda C.F. Thomson, στο προσωπικό της blog.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...