Σελίδες

25/5/12

Η Microsoft μας δίνει μία ιδέα από το User Interface των Windows 8




Ο χρόνος δεν φαίνεται να περνάει πολύ γρήγορα μέχρι τον Ιούνιο και το Release Preview του νέου λειτουργικού συστήματος Windows 8 της Microsoft. Και για να μας κάνει να αδημονούμε ακόμα περισσότερο, οι σχεδιαστές του νέου
λειτουργικού, έδωσαν στην δημοσιότητα και κάποιες αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης των desktop Windows 8.
Σε ένα μακροσκελές post στο Building Windows 8 Blog, η ομάδα των σχεδιαστών κάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα αναδρομή στο User Interface των Windows από την απαρχή τους και δίνει μία γεύση για το τι έχουμε να περιμένουμε από το νέο λειτουργικό. Αλλά και μία απάντηση σε όλους όσους έσπευσαν να τρομοκρατηθούν για τις τεράστιες αλλαγές, αλλά και την αδυναμία εργασίας σε desktop περιβάλλον. Αυτό δεν ισχύει. Στο Desktop περιβάλλον τα Windows 8, όπως έχουμε περιγράψει αρκετές φορές, θα μοιάζει πάρα πολύ με τα Windows 7, για όσους τα έχουν δουλέψει.
Στο αισθητικό κομμάτι όμως, το ενδιαφέρον που διαβάσαμε στο blog post της ομάδας σχεδιασμού των Windows 8, είναι πως τα παράθυρα στην οθόνη μας, δεν θα έχουν πια την τρισδιάστατη και ημιδιαφανή αίσθηση που δίνουν τα παράθυρα στα Windows 7. Δείτε το screen shot που διέθεσε η ομάδα. Είναι όλα επίπεδα και αδιαφανήΑπλά και χωρίς να επηρεάζεται το οπτικό σας πεδίο από οτιδήποτε πέρα από το περιεχόμενο του παραθύρου.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές, το πρόβλημα που έπρεπε να επιλύσουν ήταν πώς να συνδυάσουν την συμβατότητα με τα Windows 7 με την οπτική αρμονία του περιβάλλοντος χρήσης. Το κατάφεραν αυτό εξομαλύνοντας τις επιφάνειες και καταργώντας πια το Aero Glass, τα οπτικά εφέ του προηγούμενου λειτουργικού.

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι πάντως, οι βασικοί στόχοι που αναφέρουν για το νέο λειτουργικό είναι η ταχύτητα και η ομαλότητα στην μετάβαση, τόσο σχεδιαστικά, όσο και λειτουργικά, η χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας (επιτέλους), φυσικά οι εφαρμογές, τα Live Tiles και η χρήση τους, αλλά και ο συγχρονισμός μεταξύ των εφαρμογών.

Ας μην μακρηγορούμε όμως. Ο Ιούνιος είναι κοντά και τότε θα δούμε επί του πρακτέου τις αλλαγές που μας μεταφέρει η ομάδα σχεδιασμού.

Πηγή: digitallife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...