Σελίδες

2/5/12

Η Microsoft Προωθεί Το Σύστημα Αυτοματοποίησης HomeOS



H Microsoft μπορεί να κάνει την αυτοματοποίηση στο σπίτι πραγματικότητα. Η Microsoft δημοσίευσε μια μελέτη που  επισημαίνει πως θα λειτουργεί το δικό της μοντέλο αυτοματοποίησης για τα σπίτια.
Με το όνομα HomeOS, το σύστημα αυτοματοποίησης
για το σπίτι μάλλον θα μοιάζει με PC. H Microsoft εξήγησε πως το HomeOS θα περιλαμβάνει ηλεκτρονικές συσκευές όπως δρομολογητές, PC, κονσόλες , τηλέφωνα, ταβλέτες, air conditioners και άλλες. Μοιάζει ιδανικό για τους οικιακούς αναγνώστες μας.
Από την μελέτη της Microsoft , δεν ξακαθαρίζει αν το HomeOS θα βασίζεται στα Windows, αλλά καθώς χρησιμοποιεί την γλώσσα προγραμματισμού C# και το Net 4.0 υποδηλώνει πως είναι βασισμένο σε Windows. H Microsoft επιμένει να χρησιμοποιεί τον ίδιο κώδικα από την εποχή της κατάργησης του Windows NT.
Τεχνικά, το HomeOS θα εκτελείται σε ένα PC ειδικά κατασκευασμένο για αυτοματοποίηση σπιτιού. Μέχρι τώρα δεν έχουν αποκαλυφθεί οι προδιαγραφές του μηχανήματος. Αλλά γνωρίζουμε από την μελέτη της Microsoft πως ο πυρήνας τoυ HomeOS δεν  θα εξαρτάται από συγκεκριμένη συσκευή που σημαίνει πως η ενσωμάτωση του σε συσκευές θα είναι εύκολη.
Αγνωστο στου πολλούς, η Microsoft ήδη έχει δοκιμάσει το HomeOS σε 12 σπίτια τους προηγούμενους οκτω μήνες. Οι νέες εφαρμογές και συσκευές προστέθηκαν πρόσφατα για να βελτιώσουν το σύστημα. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως ο κύριος σκοπός του HomeOS είναι να απλοποιήσει την ήδη περίπλοκη καθημερινότητα. 
Το HomeOS είναι ένα από τα ερευνητικά έργα της Microsoft. Έτσι δεν είναι βέβαιο πως θα γίνει εμπόρευμα σύντομα.
Get Microsoft Silverlight
Πηγή: ubergizmodailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...