Σελίδες

11/5/12

Κινητικός χειρισμός δεν είναι μόνο το Kinect
















Το Φαινόμενο Doppler στην υπηρεσία των υπολογιστών
Ως γνωστόν, η Microsoft έχει επενδύσει πολλά στο Kinect, το σύστημα κινητικού χειρισμού που έκανε ντεμπούτο στο Xbox 360. Το σύστημα πέρασε πρόσβατα στους desktop υπολογιστές κι έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες για ενσωμάτωση
και σε notebooks. Το Kinect, όμως, δεν είναι το μόνο σύστημα κινητικού χειρισμού με το οποίο ασχολείται η Microsoft. Ερευνητές της εταιρείας έχουν αρχίσει να αξιοποιούν το Φαινόμενο Doppler.

Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με την επιστήμη της Φυσικής, να αναφέρουμε εν συντομία ότι το Φαινόμενο Doppler περιγράφει τις αλλαγές στη συχνότητα ενός κύματος όταν αλλάζει η θέση του παρατηρητή. Εν προκειμένω, ο υπολογιστής εκπέμπει από το μικρόφωνο ένα κύμα έξω από το φάσμα του ήχου που ακούει το ανθρώπινο αυτί και παρακολουθεί την επιστροφή του κύματος αυτού που φτάνει στο μικρόφωνο έπειτα από τις αντανακλάσεις στο χώρο.

Κάπου εδώ μπαίνουν τα gestures. Αν ο χρήστης κουνήσει το χέρι του μπροστά στον υπολογιστή, το σήμα επιστρέφει στο μικρόφωνο σε διαφορετικό χρόνο. Με τον κατάλληλο προγραμματισμό, οι ειδικοί της Microsoft κατόρθωσαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα χειρισμού, παρόμοιο με το Kinect (τουλάχιστον ως προς το αποτέλεσμα).

Πηγή: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...