Σελίδες

7/5/12

Ο Cortex A9 Πιάνει Τα 3.1GHz Χάρη Στην Τεχνολογία 28nm



Η αρχιτεκτονική των επεξεργαστών για φορητές συσκευές αλλάζει ραγδαία, το 2010, ένας μονοπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon στα 1GHz ήταν το θαύμα της τεχνολογίας. Αυτά τα έχουμε ξεπεράσει, τετραπύρηνοι επεξεργαστές
βρίσκονται στις φορητές μας συσκευές τώρα, και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) πάει τα πράγματα ακόμα πιο μακριά.
Μόλις ανακοίνωσε έναν επεξεργαστή ARM Cortex-A9 τεχνολογίας 28nm με ταχύτητα χρονισμού -κάτω από φυσιολογικές συνθήκες- τα 3.1GHz! Ο επεξεργαστής έχει ευρεία γκάμα λειτουργίας, υπό φυσιολογικές συνθήκες λειτουργεί στην περιοχή 1.5 ως 2.0 GHz, αλλά μπορεί άνετα να ανέβει στα 3.1GHz για χρήσεις που απαιτούν υψηλή απόδοση (βλέπε παιχνίδια).
Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το πότε η TSMC θα μπορεί να διαθέσει τον συγκεκριμένο επεξεργαστή σε ποσότητες, αλλά είναι ενδεικτικό του πόσο σημαντική είναι η τεχνολογία παραγωγής στα 28nm για την βιομηχανία φορητών συσκευών. Όταν τα κινητά και οι ταμπλέτες αρχίσουν να χρησιμοποιούν επεξεργαστές σαν και αυτόν, τα σημερινά κορυφαία μοντέλα θα μας φαίνονται απαρχαιωμένα.   

Πηγή: dailytech.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...