Σελίδες

12/4/12

Η Δωρεάν Υποστήριξη Για Τα Windows Vista Τερματίζεται




 
Από τις 10 Απριλίου 2012, η υποστήριξη για τα Windows Vista είναι πλέον με πληρωμή εκτός από τις ενημέρωσεις ασφαλείας.Τι σημαίνει αυτό για τους χρήστες που ακόμη εκτελούν αυτήν την λιγότερο δημοφιλή έκδοση των Windows?
Αν ρωτήσετε την Microsoft,
επίσημα μάλλον θα σας πούν πως ο τερματισμός της ευρείας δωρεάν υποστήριξης σημαίνει πως είναι ο ιδανικός χρόνος για να αναβαθμιστείτε στα Windows 7. Αλλά στην πράξη, υπάρχουν ακόμη μερικά χρόνια, πέντε για να είμαστε ακριβείς, πριν τερματιστεί και η επέκταση της υποστήριξης των Vista. Η ημερομηνία είναι 11 Απριλίου, 2017, για όλες τις εκδόσεις των Vista.
Ο κύκλος ζωής για τα Windows Vista και τις διάφορες εκδόσεις απoτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα.
 
πατήστε στον πίνακα για μεγενθυμένη προβολή.Η ευρεία υποστήριξη (Mainstream support) είναι η περίοδος που η Microsoft παρέχει δωρεάν και συχνές ενημερώσεις περιλαμβανομένων των διορθώσεων ασφλαλείας και άλλες διορθώσεις για το προιόν. ¨οταν ένα προιόν τερματίσε την φάση της ευρείας υποστήριξης , μπαίνει σε επέκταση υποστήριξης . Σε αυτή την περίοδο οι ενημερώσεις σαφαλείας παραμένουν δωρεάν, αλλά οι περισσότερες άλλες ενημερώσεις παρέχονται μόνο με πληρωμή και απαιτούν ξεχωριστή συμφωνία.
Έχει ενδιαφέρον πως τα Windows XP που τα πρωτοπαρουσίασε το 2001 (έξι χρόνια πριν την εμφάνιση των Vista) δεν θα βγουν  από την φάση ευρείας υποστήριξης πριν το 2014 (XP με Service Pack 3). Αλλά το XP έχει σημαντικά μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τα Vista.
Επίσης και τα Office 2007 μπήκε στην φάση επέκτασης της υποστήριξης στις 9 Απριλίου.

Πηγή: zdnet, dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...