Σελίδες

12/4/12

Windows Phone και Kinect: η ανάπτυξη έχει ήδη ξεκινήσει

 
 
Η Microsoft ανεβάζει τον πήχη στην αγορά των smartphones 
Πρώτα απ' όλα, να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ένα project που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πειραματικό στάδιο. Ακόμα κι έτσι, πάντως, μιλάμε για σημαντική είδηση. Η Microsoft έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του Kinect for Windows Phone.

Με απλά λόγια, η εταιρεία θέλει να συμπεριλάβει
τον κινητικό χειρισμό στις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού. Θεωρητικά, αυτό δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Το software υπάρχει, οπότε δε χρειάζεται να αναπτυχθεί κάτι από το μηδέν. Το μεγάλο πρόβλημα, πάντως, ακούει στο όνομα hardware.

Το Kinect που γνωρίζουμε σήμερα έχει τρεις κάμερες, εκ των οποίων η μία ανιχνεύει στο υπέρυθρο φάσμα. Είναι αντικειμενικά δύσκολο -έως αδύνατο- να βάλει κανείς μια υπέρυθρη κάμερα σε ένα κινητό. Αν τελικά εγκαταληφθεί αυτή η κάμερα, τότε το smartphone δε θα μπορεί να καταγράφει κινήσεις στο σκοτάδι.

"Μικρό το κακό", θα σκεφτούν πολλοί και θα έχουν δίκιο. Ακόμα κι αν το Kinect for Windows Phone λειτουργεί μόνο στο φως, μιλάμε για ένα πανίσχυρο όπλο στη μάχη των λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές. Αν δοκιμάσουμε να συγκρίνουμε το Kinect με το Siri της Apple -παρόλο που δεν είναι στην ίδια ακριβώς κατηγορία- θα δούμε ότι το Kinect μάλλον υπερτερεί. Ο λόγος είναι απλός: Το Siri θέλει αγγλικά με τη σωστή προφορά για να λειτουργήσει, ενώ το Kinect βασίζεται σε κινήσεις και άρα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως γλώσσας.

Πότε θα δούμε το Kinect στο mobile λειτουργικό της Microsoft; Άγνωστο. Μπορεί και ποτέ, αν η εταιρεία κρίνει ότι δεν αξίζει τον κόπο να διαθέσει πόρους για κάτι τέτοιο. Εμείς, πάντως, διατηρούμε τις ελπίδες μας.

Πηγή: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...