Σελίδες

23/4/12

To 61% Των Γονιών Μπαίνουν Στους Λογαριασμούς Facebook Των Παιδιών



 
 
Οι γονείς και τα παιδιά παίζουν το παιχνίδι της γάτας και του ποντικιού στο facebook. 
Τα παιδιά γνωρίζουν πως οι γονείς τους παρακολουθούν και νομιζουν πως αγνοώντας τα αιτήματα φιλίας των γονιών τακτοποιούν το ζήτημα. Οι γονείς αντιλαμβάνονται
πως τους αγνόησαν και απελπίζονται. Η απελπισία οδηγεί σε συμπεριφορές που αποκαλύφθηκαν από έρευνα της εταιρίας ασφαλείας λογισμικού AVG.
  • Το 61% των γονιών στην Αμερική παραδέψτηκαν πως μπήκαν στον λογαριασμό Facebook του έφηβου παιδιού τους χωρίς αυτό να το γνωρίζει
  • Το 20% των γονιών λένε πως βρήκαν τολμηρά μυνήματα στο λογαριασμό του παιδιού τους
  • Το 72% λένε πως έγιναν φίλοι με τον έφηβο στο Facebook για να παρακολουθούν την συμπεριφορά
  • Το 20% υποπτεύπονται πως τα παιδιά τους επισκέπτονται πορνογραφικό ύλικό και κατεβα΄ζουν παράνομα μουσική
  • Το 20% υποπτεύονται πως οι έφηβοι τους στέλνουν τολμηρά μηνύματα και και δικές τους γυμνές φωτογραφίες σε άλλους.
  • Το 20% των Αμερικάνων γονιών υποπτεύονται  πως τα παιδιά τους ανταλλάσουν τολμηρά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο
  • Το 80% των γονιών πιστεύουν πως οι έφηβοι γίνονται φίλοι με ανθρώπους στο διαδίκτυο που δεν έχουν συναντήσει ποτέ.
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο που τα παιδιά τους χρησιμοποιούν την τεχνολογ'ια από νεαρή ηλικία και όχι από όταν πηγαίνουν στο σχολείο. Όταν είναι πλέον έφηβοι , πολλά παιδιά έχουν αποκτήσει επίπεδο ανεξαρτησίας που είναι δύσκολο να κατανοηθεί και να ανησυχήσει τους γονείς.
Αφήνοντας στην άκρη αν είναι καλό ή κακό του να μπαίνει στον λογαριασμό του παιδιού, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για το πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Σχεδόν κάθε έφηβος έχει ένα έξυπνο τηλέφωνο με πρόσβαση στο ίντερνετ, που παρέχει μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας  μακριά από τα μάτια των γονιών.
Θέλοντας να βεβαιωθούν πως οι έφηβοι είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο και πως δεν θα αναρτήσουν κάτι που μπορεί να επηρεάσει τις μελλοντικές προοπτικές στην εκπαίδευση τους, κάτι που είναι φυσικό.
Μια ανοικτή συζήτηση σχετικά με την χρήση τηςτεχνολογίας και μαζί με τους εφήβους να εργαστούμε να καταλάβουν πως τα κολέγια και τα πανεπιστήμια ελέγχουν στο διαδίκτυο όσους κάνουν αιτήσεις εγγραφής.
Μέχρι να εγκαταλείψουν το σπίτι είτε για ανώτερη εκπαίδευση , είτε για εργασία, σαν γονιός θέλεις να σιγουρευτείς πως τα παιδιά θα φύγουν με αίσθηση υπευθυνότητας για τις πράξεις τους. Η αίσθηση ευθύνης είναι σημαντική στον κόσμο του διαδικτύου όπως και στον πραγματικό κόσμο.
Συνολικά, καθε γονιός πρέπει να βρει την δική του προσέγγιση, αλλά το να μιλάμε ανοικτά με τα παιδιά για τις διαδικτυακές ενεργειές τους είναι μεγάλο βήμα μπροστά.

Πηγή: allfaceboo, dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...