Σελίδες

8/4/12

H Samsung Ανακοίνωσε microSD κάρτα Υπερ υψηλής ταχύτητας





Κατά έναν τρόπο είμαι ευχαριστημένος που ο κόσμος συμφώνησε στην τυποποίηση της μνήμης κάρτας SD  , κάνει την ζωή απλούστερη κάθε φορά που αγοράζεις μια, γνωρίζοντας πως είναι ικανή να λειτουργήσει σε διαφορετικές συσκευές. 
Με τα χρόνια το μέγεθος της τυποποημένης SD κάρτας
δεν αρκούσε και ζητήσαμε κάτι μικρότερο και έτσι γεννήθηκε η κάρτα μνήμης microSD που είναι μικρότερη από το μέγεθος του νυχιού μας (στους περισσότερους).
Και ενώ αυτό το μέγεθος την κάνει πολύ εύκολη στην μεταφορά, είναι επίσης πολύ έυκολο να την χάσεις. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι να τις βελτιώσεις, να τις κάνεις μεγαλύτερες σε χωρητικότητα, ή να αυξήσεις την ταχύτητα τους ή αν διαλέξει ο κατασκευαστή να κάνει και τα δυό μαζί. Αυτό θα δούμε σήμερα, η Samsung ανακοίνωσε την κάρτα μνήμης Ultra High Speed-1 (UHS-1) microSD.
Η αιτία της  μαζικής παραγωγής αυτής της κάρτας από την Samsung είναι η ικανότητα να υποστηρίξει εξελιγμένα τηλέφωνα και ταμπλέτες. Η νέα κάρτα μνήμης έχει αποθηκευτκό χώρο 16 GB και περιέχει αναβαθμισμένο ελεγκτή της Samsung που επίσης υποστηρίζει την διεπαφή του UHS-1.
Εσωτερικοί έλεγχοι κατάφεραν να συλλέξουν εντυπωσιακή βαθμολόγηση, όπου οι νέες κάρτες κατάφεραν να φτάσουν μέγιστη ταχύτητα σειριακής ανάγνωσης 80 MB ανά δευτερόλεπτο , τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τις σημερινές προηγμένες κάρτες microSD.
Η παραγωγή της νεάς κλάσης καρτών microSD θα ξεκινήσει στο τέλος Μαρτίου, έτσι θα τις δούμε στην αγορά σύντομα.

Πηγή:  coolest-gadgets.com, dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...