Σελίδες

4/4/12

Η Foxconn δεσμεύεται να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσιά της

Έρευνα-κόλαφος από διεθνή οργανισμό 
Το μη κερδοσκοπικό δίκτυο Fair Labor Association διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα στις εγκαταστάσεις της Foxconn σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. Όπως θα περίμενε κανείς, το πόρισμα δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικό
για την εταιρεία.

Η Foxconn έχει τη φήμη της επιχείρησης που κακομεταχειρίζεται το προσωπικό της και τα ευρήματα της FLA ενισχύουν αυτή την άποψη. Ο ερευνητές πήραν γνώμες από 35.000 υπαλλήλους της Foxconn και διαπίστωσαν υπερβάσεις στο ωράριο. Πολλοί άνθρωποι αναγκάζονται να δουλεύουν 60 ώρες την εβδομάδα, ενώ αρκετοί δεν πληρώνονται υπερωρίες καθώς η εταιρεία αποζημιώνει με βάση το ημίωρο. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κάνει υπερωρία 29 λεπτών, δεν παίρνει τίποτα.

Η Foxconn υποδέχτηκε θετικά το πόρισμα της FLA και δεσμεύτηκε να βελτιώσει το σύστημα πληρωμών, καθώς επίσης και τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Η εταιρεία, μάλιστα, λέει ότι είχε έτσι κι αλλιώς στο πρόγραμμα αυτές τις αλλάγες.

Θα μας επιτρέψει η Foxconn να έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις για το τελευταίο. Τέλος πάντως, ας βελτιωθούν τα πράγματα έστω και τώρα κι εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Πηγή: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...