Σελίδες

26/3/12

Watchie GPS Βοήθεια Σε Ασθενείς Με Αλσχάιμερ


 
Η φροντίδα σε ασθενείς ή μέλη της οικογένειας με αλσχάιμερ μπορεί να είναι δύσκολο έργο, ιδιαίτερα επειδή είναι αδύνατο να τους επιβλέπεις κάθε δευτερόλεπτο κάθε ημέρα. 
Έτσι η ελβετική εταιρία u-blox δημιούργησε το Watchie,
μια συσκευή βασισμένη σε GPS που μπορεί να φορεθεί από τους ασθενείς σαν ρολόι και ταυτόχρονα να παρέχει παρακολούθηση με GPS για τους επιφορτισμένους με  την φροντίδα τους.
Το Watchie θα εφορδιάζεται με την τεχνολογία u-blox CellLocate  που είναι στην ουσία ένα αναβαθμισμένο τσιπ GPS που χρησιμοποιεί την πληροφορία θέσης από τους δορυφόρους και από τα κινητά τηλέφωνα για να δίνει πληροφορίες για την θέση του με ακρίβεια. Επίσης έχει μια υποδοχή SIM που σημαίνει πως το Watchie θα μπορεί να λειτουργεί σε 145 διαφορετικές χώρες.
Μερικές από τις λειτουργίες του είναι ο καθορισμός μια ασφαλούς περιοχής  που αν ο κάτοχος του εγκαταλείψει αμέσως αποστέλεται ειδοποίση στον υπεύθυν ογαι την φροντίδα του.Το ρολόι έχει και ένα κουμπί πανικού που όταν πατηθεί αμέσως μεταδίδει τις συντεταγμένες του GPS.
Το Watchie έχει και αισθητήρα κίνησης ώστε αν ανιχνευτεί μια απότομη κίνηση , όπως όταν ο κάτοχος που το φοράει πέσει κάτω θα στείλει επίσης ειδοποίηση. Η μπαταρία είναι σχεδιασμένη να διαρκεί επί εβδομάδες και μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της εταιρίας για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή: ubergizmo, dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...