Σελίδες

18/3/12

Και στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης στους χρήστες της υπηρεσίας Megaupload!




Με το που έκλεισε το Megaupload, ένα από τα ζητήματα που ανέκυψαν ήταν η τύχη των αρχείων που βρίσκονταν στους servers της υπηρεσίας και πιο συγκεκριμένα η τύχη των αρχείων που είχαν ανέβει νόμιμα.
Όπως φαίνεται, η έρευνα έχει να πει πολλά κι ενδιαφέροντα.

Ο ιδρυτής της υπηρεσίας Kim Dotcom,
που έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση και περιοριστικούς όρους στη Νέα Ζηλανδία, είπε πρόσφατα ότι οι άνθρωποι του Megaupload αγωνίζονται να επιστρέψουν τα νόμιμα αρχεία στους κατόχους τους. Για το λόγο αυτό, έχει ξεκινήσει έρευνα με στόχο να ταυτοποιηθούν τα νόμιμα αρχεία και οι κάτοχοί τους. Στην πορεία, όμως, έχουν προκύψει κάποια ευρήματα που προκαλούν αίσθηση.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Dotcom, στους χρήστες του Megaupload περιλαμβάνονται και κορυφαία στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο ξεκίνησε τον πόλεμο κατά του διαμοιρασμού αρχείων. Από τη λίστα των "πελατών", μάλιστα, δε λείπουν ούτε τα μέλη της αμερικανικής γερουσίας!

Ο Dotcom δε θέλει να πει περισσότερα αυτή τη στιγμή και προφανώς κρατάει τα στοιχεία αυτά για το δικαστήριο. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν υποβάλει αίτημα για την έκδοσή του, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε από τις δικαστικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας.


Πηγή: pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...