Σελίδες

14/3/12

Η google προσθέτει encryption στις αναζητήσεις


Αν και έχει ανακοινωθεί εδώ και μια εβδομάδα και δεν έχει επεκταθεί ακόμα σε μεγάλη κλίμακα, μονο στο google.com, οι αντιδράσεις απο τους επαγγελματίες του SEO είναι πολλές.

Όσοι δεν το έχετε προσέξει ακόμη,
πλέον όταν κάνετε login στο google account σας, μεταφέρεστε στο https://www.google.com, που είναι η μηχανή αναζήτησης απλά πλέον προστατευμένο με ένα SSL ( Secure Sockets Layer ).
Αν και η κίνηση απο απλούς χρήστες βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και «άρεσε», πολλοί είναι οι επαγγελματίες του SEO και οι marketers που θεωρούν οτι χάνουν ένα σημαντικό εργαλείο καθώς πλέον δεν θα μπορούν να ελέγξουν τα reffered δεδομενα (reffered data στο google webmaster) όπως πριν, σχετικά με αναζητήσεις και κλις σε συνδέσμους/επιλογές. Βέβαια, τίποτα δεν είναι τυχαίο, όπως λέει και ο Todd Friesen, Director of SEO στη Performics :“There’s definitely a bigger plan behind it, and it’s probably big and scary with teeth and claws,” he added. Δηλαδή, σίγουρα υπάρχει καποια στρατηγική/σχέδιο πίσω απο αυτή τη κίνηση και θα τη καταλάβουμε σε βάθος χρόνου.

Πηγή: inblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...