Σελίδες

7/3/12

Google Assistant εναντίον Apple Siri

Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τη στιγμή που μάθαμε ότι η Google ετοιμάζει έναν ψηφιακό βοηθό στα πρότυπα του Apple Siri.
 
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το project προχωρά με ταχείς ρυθμούς και δεν είναι πλέον μια θεωρητική συζήτηση.

Ο Google Assistant, όπως ονομάζεται
αυτή τη στιγμή ο ψηφιακός βοηθός, αναπτύσσεται σε τρεις φάσεις από την ομάδα του Android. Αρχικά, "όλη η γνώση του κόσμου θα πρέπει να μετατραπεί σε format που αντιλαμβάνεται ο υπολογιστής", κάτι που βέβαια δε μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Όταν ολοκληρωθεί αυτό το φαραωνικό project, θα ακολουθήσει το personalization του περιεχομένου, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη. Στο σημείο αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο η αλληλεπίδραση μέσω του Google+ και του Google+1. Τέλος, θα δημιουργηθεί ο ίδιος ο Assistant, με βασικό προσανατολισμό την ολοκλήρωση μιας εργασίας και όχι την απλή παράθεση επιλογών.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν πρόκειται να δούμε τον Assistant μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ωστόσο, το ρεπορτάζ λέει ότι η Google έχει επενδύσει πολλά σε αυτό το project και είναι αποφασισμένη να το φέρει στην αγορά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Φήμες, επίσης, αναφέρουν ότι ο Assistant θα είναι ανοικτός -μέχρι κάποιο βαθμό- στην κοινότητα των developers, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να συνεργαστεί με εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών. Υπενθυμίζεται ότι το Siri της Apple είναι εντελώς κλειστό και απολύτως ελεγχόμενο από την εταιρεία.

Πηγή: neowin, e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...