Σελίδες

3/3/12

Ηλεκτρικό Ford Focus: Το Ισοδύναμο Των 2,7 Λίτρων/100 Χιλ., 122 Χιλιόμετρα Μέση Αυτονομία, Λέει Η ΕΡΑ


   

Η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α. (EPA), τελείωσε τη σειρά δοκιμών της και κατέληξε ότι το φετινό ηλεκτρικό Ford Focus, είναι το πιο αποδοτικό ενεργειακά πενταθέσιο όχημα στην Αμερική.
Η διεύθυνση πιστοποίησε ότι καταναλώνει το ισοδύναμο 2,7 λίτρων,
για να διανύσει 100 χιλιόμετρα (το οποίο είναι ο μέσος όρος από τα 2,6 λίτρα στην πόλη και τα 2,9 στον αυτοκινητόδρομο), τιμή που είναι καλύτερη από αυτήν που δίνει η ίδια η Ford, δηλαδή μόλις 2,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η μέση αυτονομία είναι 122 χιλιόμετρα, ενώ η μέγιστη είναι 160 χιλιόμετρα.
Η εταιρία, βρήκε ευκαιρία να πανηγυρίσει την επιτυχία και να ρίξει και μερικά “καρφιά”, στον πλησιέστερο ανταγωνιστή της, το ηλεκτρικό Nissan Leaf, επισημαίνοντας το γεγονός ότι το Focus έχει καλύτερη κατανάλωση κατά 0,2 λίτρα ανά 100 χιλ., μέση αυτονομία μεγαλύτερη κατά 4,5 χιλιόμετρα, μεγαλύτερους χώρους, περισσότερη ισχύ και φορτίζει στο μισό χρόνο από το Leaf.
Μάλιστα θα μπορούσε κανείς να πει, ότι ο Οίκος που έχτισε ο Henry Ford, έχει ένα μικρό σύνδρομο με το γιαπωνέζικο ηλεκτρικό όχημα, καθώς στο δελτίο τύπου πoυ εξέδωσε, αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ, εννέα φορές το ανταγωνιστικό όχημα.
     Στάθης Κωνσταντινίδης  
Πηγή: Engadgetwww.dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...