Σελίδες

19/3/12

Τέλος εποχής για την έντυπη έκδοση της Encyclopaedia Britannica


Η παλαιότερη αγγλόφωνη εγκυκλοπαίδεια του κόσμου που κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα ετοιμάζεται να περάσει εξ ολοκλήρου στην ψηφιακή εποχή. Η διοίκηση της ιστορικής Encyclopaedia Britannica πήρε την απόφαση
να καταργήσει την έντυπη έκδοση.

Η είδηση δημοσιεύτηκε στους New York Times, με το συντάκτη να αποδίδει την εξέλιξη αυτή και στη διαρκώς αυξανόμενη απήχηση της Wikipedia. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Encyclopaedia Britannica Jorge Cauz δήλωσε τα εξής: "Κάποιοι θα στενοχωρηθούν που καταργούμε την έντυπη έκδοση, αλλά τώρα έχουμε ένα καλύτερο εργαλείο. Το website ανανεώνεται συνέχεια, έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες επέκτασης κι επιπλέον υποστηρίζει και multimedia (σε σύγκριση με την έντυπη έκδοση)".

Η Encyclopaedia Britannica τυπώθηκε για πρώτη φορά 1786 και σήμερα βρίσκεται στην 15η έκδοση. Η πλέον πρόσφατη έντυπη έκδοση κυκλοφόρησε το 2010 και περιλαμβάνει 32 τόμους. Ωστόσο, έχει καταφέρει να πουλήσει μόλις 8.000 σετ από τα 12.000 που τυπώθηκαν συνολικά, κάτι που αποδίδεται και στην υψηλότατη τιμή της, η οποία αγγίζει τα 1.400 δολάρια.

Το 2009, η ηλεκτρονική έκδοση ξεκίνησε να δέχεται τη βοήθεια του κοινού στη συγγραφή και διόρθωση των λημμάτων, αν και με ένα καθεστώς σαφώς πιο αυστηρό και ελεγχόμενο από το αντίστοιχο της Wikipedia.

Πηγή: pcmag, e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...