Σελίδες

13/3/12

Τech ψέµατα

Είναι απλή στατιστική: Με τόση ποσότητα πληροφοριών που διακινείται καθηµερινά στον κόσµο της τεχνολογίας, είναι αναπόφευκτο να ακούµε και να διαβάζουµε πολλές «αρβύλες». Όπως λέει κι ο θυµόσοφος λαός, όµως, «το ψέµα έχει κοντά ποδάρια»...

1/ Facebook status: Αρρώστησα :(
Όταν κάποιος γράφει Δευτέρα πρωί στο Facebook ότι έχει ένα πολύ άσχημο κρύωμα και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι, 9 στις 10 φορές πρόκειται για απόπειρα
επέκτασης του Σαββατοκύριακου κατά μία μέρα. Η αποκάλυψη της αλήθειας έρχεται συνήθως από κάποιον ανυποψίαστο φίλο, ο οποίος ανεβάζει φωτογραφίες από το προηγούμενο βράδυ που απεικονίζουν τον «άρρωστο» να χορεύει αλλόφρων πίνοντας αλκοολούχο ποτό αγνώστων στοιχείων.

2/ Οδηγίες από το GPS
Μπορεί η απρόσωπη φωνή του navigator να δίνει την εντύπωση ότι γνωρίζει άριστα τη διαδρομή μέχρι τον προορισμό σας, όμως είναι γεγονός ότι δεν λέει πάντα την αλήθεια. Άλλες φορές μας καλεί να στρίψουμε αριστερά σε δρόμο που απαγορεύεται, άλλες φορές λέει ότι η διασταύρωση απέχει 500 μέτρα ενώ μόλις την περάσαμε, και άλλες φορές μας στέλνει σε αδιέξοδο. Μήπως όλα αυτά γίνονται επίτηδες για να γελάνε κάποιοι μαζί μας;

3/ «Το inbox είναι σχεδόν γεµάτο»
Το εταιρικό σας e-mail εμφανίζει μια ωραία πρωία αυτό το μήνυμα κι εσείς αρχίζετε να σβήνετε παλιά μηνύματα, στέλνοντας στην ψηφιακή λήθη άχρηστα αλλά και χρήσιμα e-mails. Λίγες μέρες αργότερα, εμφανίζεται το ίδιο ακριβώς μήνυμα, οπότε αρχίζετε πάλι το σβήσιμο. Κάποια στιγμή συνειδητοποιείτε ότι πρόκειται για ένα σισύφειο μαρτύριο δίχως τέλος, οπότε αγνοείτε μια ούτως ή άλλως άχρηστη ειδοποίηση.

4/ Το χρονόµετρο του πλυντηρίου
Εδώ πια μιλάμε για ανερυθρίαστη παραπληροφόρηση. Η χαρούμενη οθόνη του πλυντηρίου ισχυρίζεται ότι η πλύση τελειώνει σε δύο λεπτά. Αν βρεθείτε μπροστά σε μια τέτοια ένδειξη, κάντε τα εξής: Πηγαίνετε για ψώνια στο σουπερμάρκετ, τακτοποιήστε τα DVD σας και φτιάξτε έναν espresso. Τότε θα απομένει ένα λεπτό για να ολοκληρωθεί η πλύση. Θαύμα, θαύμα!

5/ Οδηγίες στα µικροκύµατα
«Αφαιρέστε το καπάκι, κάντε δύο μικρές τρύπες στη μεμβράνη, ψήστε στο medium για 3,5 λεπτά, ανακινήστε ελαφρά, ψήστε στο high για 1 λεπτό και 27 δευτερόλεπτα, αφήστε το φαγητό να "καθίσει", προσθέστε 1ml δάκρυα μονόκερου, περιμένετε τη Συναστρία του Απέθαντου Δράκοντα, ψήστε για 14 δευτερόλεπτα στο medium...». Ένα μάτσο ψέματα για να σας πείσουν ότι αγοράσατε κάτι ιδιαίτερο. Ψήστε το ενάμιση λεπτό το ρημάδι και φάτε το!

6/ Τα καλύτερα µέρη της πόλης
Αν έχετε βρεθεί ποτέ σε μια πόλη που δεν γνωρίζετε καθόλου κι έχετε χρησιμοποιήσει τo app-παντογνώστη στο smartphone για να βρείτε μαγαζιά για φαγητό ή ποτό, τότε ξέρετε πολύ καλά πού θα καταλήξει αυτή η παράγραφος. Η εφαρμογή θα σας οδηγήσει με σαδιστική σιγουριά στα πλέον άκυρα μέρη της πόλης και θα δηλώσει πλήρη άγνοια για τα cool μπαράκια κι εστιατόρια, την ύπαρξη των οποίων θα πληροφορηθείτε αργότερα από φίλους.

7/ Προτάσεις για το οτιδήποτε
«Αφού σας αρέσει ο Tom Waits, θα σας αρέσει και η Rihanna». Τι γίνεται, ρε παιδιά; Έχουμε τρελαθεί τελείως; Πώς προκύπτουν oι προτάσεις των μουσικών υπηρεσιών; Και φυσικά, να μην ξεχάσουμε και τα Facebook και Twitter suggestions για νέους φίλους. Δωρεάν συμβουλή: Αγνοήστε ΟΛΑ τα recommendations!

8/ Εφαρµογές fitness
Αν παίρναμε τοις μετρητοίς όλα όσα μας λένε τα fitness apps, τότε θα πιστεύαμε ότι τρεις ώρες τρέξιμο καίνε θερμίδες που ισοδυναμούν με μισό μπισκότο, ενώ παράλληλα ανεβάζουν τους σφυγμούς σε επίπεδα που συναντάμε μόνο σε κολιμπρί με σύνδρομο υπερκινητικότητας.

9/ Ο γκατζετάκιας που γκρινιάζει
Έχει iPhone 4S, iPad 2, τρία Mac, οδηγεί Mercedes και το ρολόι του έχει τόση πλατίνα, που διαθέτει δικό της βαρυτικό πεδίο κι έλκει μικρά φεγγάρια σε τροχιά. Παρόλα αυτά, γκρινιάζει όλη την ώρα για την οικονομική του κατάσταση και βρίζει διαρκώς τους κακούς πολιτικούς που κάνουν κακά πράγματα. Και το εξωφρενικό: Όταν του λέτε ότι περιμένετε να έρθει το τέλος του μήνα για να πληρωθείτε από τη δουλειά και να εξοφλήσετε τα κοινόχρηστα, σας κοιτάει με αυτό το συμπονετικό ύφος και σας λέει «ναι, ρε φίλε, τα ίδια κι εγώ». Ποια κοινόχρηστα, ρε φίλε; Σε μεζονέτα μένεις!

10/ Συγχαρητήρια, κερδίσατε ένα iPad!
Δεν θα μπορούσαν, βέβαια, να λείπουν από αυτή τη λίστα τα αστραφτερά διαφημιστικά banners σε διάφορα sites που μας ενημερώνουν ότι είναι η τυχερή μας μέρα. Όσο υπάρχουν ηλίθιοι άνθρωποι που κάνουν κλικ σε κάτι που είναι εξόφθαλμο ψέμα, οι διαφημίσεις που αναβοσβήνουν σαν να επίκειται έκρηξη σούπερ νόβα θα μας συντροφεύουν χωρίς διακοπή στο μαγικό ταξίδι του Internet.

Πηγή: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...