Σελίδες

8/3/12

Έτοιμο το πρώτο chip της Intel για tablets


Σύμφωνα με πληροφορίες που αναμένεται να επιβεβαιωθούν πολύ σύντομα, η πρόταση της Intel για την αγορά των tablets ακούει στο όνομα Clover Trail W και περιλαμβάνει επεξεργαστή Atom και κύκλωμα γραφικών από τη βρετανική εταιρεία Imagination.

Η πλατφόρμα Clover Trail W βασίζεται
στον διπύρηνο Atom Z2580, με συχνότητα έως 1,8GHz (σε burst mode) και δυνατότητα Hyper Threading, κάτι που επιτρέπει την ταυτόχρονη επεξεργασία τεσσάρων threads. Όσο για τα γραφικά, έχει επιλεγεί μονοπύρηνο chip της Imagination, η οποία δίνει hardware σε πολλούς κατασκευαστές του χώρου. Η Clover Trail W φέρεται να είναι έτοιμη και δεν αποκλείεται να τη δούμε στην παρουσίαση της έκδοσης Consumer Preview των Windows 8.

Παράλληλα, το ρεπορτάζ κάνει λόγο για άλλη μια έκδοση της πλατφόρμας, με την ονομασία Clover Trail L. Η συγκεκριμένη έκδοση προορίζεται για τα smartphones και η βασική της διαφορά είναι ότι περιλαμβάνει διπύρηνη GPU και όχι μονοπύρηνη όπως η έκδοση για τα tablets.

Ακούγεται παράλογο να έχει ισχυρότερα γραφικά ένα chipset για κινητά τηλέφωνα. Δεν είναι, όμως, αν λάβουμε υπ' όψιν το χρονοδιάγραμμα. Η έκδοση για tablets είναι ουσιαστικά έτοιμη, ενώ αυτή για τα smartphones αναμένεται να διατεθεί στους κατασκευαστές μέσα στο 2013.

Πηγή: CNET, e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...