Σελίδες

15/3/12

Canon EOS 600D

Canon EOS 600D 
Μια DSLR άριστα εξοπλισµένη και πολύ απλή στη χρήση, ιδανική για τα πρώτα σας φωτο-βήµατα

Η Canon έχει ισχυρή παράδοση στις entry level DSLR, που ξεκίνησε το 2003 µε την εκπληκτική 300D.

Έκτοτε, κάθε νέο µοντέλο της ήταν σαφώς βελτιωµένο σε σχέση µε το προηγούµενο, φτάνοντας στη σηµερινή 600D, η οποία είναι η κορυφαία
της κατηγορίας της, µε χαρακτηριστικά τα οποία θα ζήλευαν πολύ ακριβότερα µοντέλα.

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που πιάνουµε στα χέρια µας την 600D, µιας και βρίσκεται στην αγορά εδώ και καιρό. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να σας µεταφέρουµε τις εντυπώσεις µας, έπειτα από τη µακρά και ευτυχισµένη συµβίωση µαζί της; 
 
Είναι αλήθεια πως οι κάτοχοι της προηγούµενης 550D δεν θα συναντήσουν µεγάλες διαφορές: ίδιος αισθητήρας APS CMOS 18 megapixels και επεξεργαστής DIGIC 4, ανάλογη ευαισθησία (έως ISO 6.400) και συνεχόµενες λήψεις στα 3,7fps.  
 
Όσον αφορά τις διαφορές, η EOS 600D διαθέτει µια υπέροχη πτυσσόµενη οθόνη, η οποία προσφέρει µεγάλη ευελιξία στις λήψεις και δυνατότητα επιλογής (µέσω του live view) ανάµεσα σε 4:3, 16:9 και 1:1 aspect ratios. Εξαιρετικά είναι και τα νέα creative φίλτρα, τα οποία µπορείτε να χρησιµοποιήσετε µετά τη λήψη τόσο σε JPEG όσο και σε RAW format, ενώ από το ίδιο µενού µπορείτε να επεξεργαστείτε και τα αρχεία σας. Στην 600D θα βρείτε και δύο νέα modes, τα οποία απευθύνονται στους νέους χρήστες: το Scene Intelligent mode και το Creative Auto mode ουσιαστικά µετατρέπουν τη φωτογραφική σε µια αποτελεσµατική point-and-shoot, µε τη διαφορά ότι λειτουργούν εξαιρετικά επιλέγοντας πάντα τις ιδανικές ρυθµίσεις κατά τη λήψη.

Ο χειρισµός της 600D είναι απλός στην καθηµερινή χρήση και, όταν οι απαιτήσεις αυξηθούν, έχετε στη διάθεσή σας όλες τις απαραίτητες ρυθµίσεις. Στην ευχρηστία της συµβάλλει και η σχεδίαση, η οποία την καθιστά εξαιρετικά βολική στο χέρι. Τα πλήκτρα βρίσκονται στη σωστή θέση, ενώ και το grip της είναι άκρως ικανοποιητικό. 
 
Η ταχύτητά της εντυπωσιάζει, καθώς από τη στιγµή που θα πατήσετε το «on» δεν υπάρχει καµία απολύτως καθυστέρηση, στοιχείο που θα εκτιµήσετε δεόντως στις γρήγορες λήψεις. Εξίσου καλή είναι και η αυτόµατη εστίαση, η οποία ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ακόµη και σε «απαιτητικές» φωτιστικές συνθήκες. 
 
Ένας ακόµα τοµέας όπου αρίστευσε η Canon είναι η ποιότητα των λήψεων. Οι φωτογραφίες της έχουν εξαιρετική λεπτοµέρεια και σωστό κορεσµό χρωµάτων, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους, και τα επίπεδα θορύβου είναι ιδιαίτερα χαµηλά ακόµη και σε υψηλά ISO. Ανάλογης ποιότητας είναι και οι λήψεις video, ανάλυσης full HD 1.080p. Το µόνο που µας ενόχλησε είναι ότι το ευαίσθητο µικρόφωνο καταγράφει έντονο τον ήχο του αυτόµατου focus. 
 
Συνολικά, η Canon EOS 600D µάς άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς κάνει τα πάντα – και τα κάνει καλά. Είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες τόσο του αρχάριου όσο και του µέσου χρήστη, ενώ οι manual αρετές της την καθιστούν µια ελκυστική εναλλακτική ακόµη και για επαγγελµατίες.  
 
€749 (ΣΩΜΑ), www.canon.gr
 

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 
ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ APS CMOS 18 megapixels
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ DIGIC 4 
VIDEO Full HD 1.080p στα 30fps, 720p στα 60fps
ΟΘΟΝΗ TFT LCD 3 ιντσών 
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Έως ISO 6.400
 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
 
YΨΟΣ 133mm
 
ΠΛΑΤΟΣ 99,5mm
 
ΒΑΘΟΣ 79,7mm
 
ΒΑΡΟΣ 570gr
 

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
 
Σχεδίαση 
Είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την 550D, αλλά με καλή
ποιότητα κατασκευής και άριστη εργονομία, η οποία
την καθιστά εξαιρετική στο κράτημα.
 
Επιδόσεις 
Ταχύτατη τόσο στην εκκίνηση όσο και στις λήψεις, δεν πρόκειται να σας προβληματίσει. 
 
Οθόνη 
Μεγάλη διαγώνιος (3 ίντσες) και εξαιρετική απόδοση
ακόμη και υπό έντονο φως. Ο πτυσσόμενος μηχανισμός
την κάνει ιδανική για δύσκολες λήψεις. 
 
Video 
Η ποιότητα του video που εγγράφει η 600D μπορεί
να συγκριθεί ακόμη και με βιντεοκάμερες
υψηλής απόδοσης.

Τιμές στο Skroutz.gr: από €617 μέχρι €685
 
Πηγή : t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...