Σελίδες

6/3/12

Πρώτη εμφάνιση του Android 4.0 στην πλατφόρμα x86



 Λίγες μόνο ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του κώδικα που χρησιμοποιείται στο Android 4.0 Ice Cream Sandwich, η πρώτη build για την πλατφόρμα x86 της Intel είναι γεγονός. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο του νέου Android
στο περιβάλλον των υπολογιστών.

Πρόκειται για ένα ανεπίσημο project ανεξάρτητων developers, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενεργοποιήσουν στην τρέχουσα build βασικό functionality, όπως Wi-Fi, multitouch input και OpenGL ES acceleration όταν χρησιμοποιείται κάποια Radeon της AMD. Υπάρχουν, βέβαια, θέματα που θα λυθούν σε επόμενες build, τα οποία σχετίζονται με την κάμερα, τον ήχο, τη σύνδεση Ethernet και το acceleration στα chips της Intel.

Η ομάδα των developers λέει ότι δεν έχει λάβει καμία απολύτως βοήθεια από την Intel, σε αντίθεση με την AMD, η οποία έχει συνδράμει το έργο με παροχή hardware και βοήθεια σε επίπεδο engineering.

Η τρέχουσα έκδοση είναι optimized για την πλατφόρμα Brazos της AMD. Όσο περνάει ο καιρός, θα βλέπουμε όλο και περισσότερο το Android να λειτουργεί ικανοποιητικά στο χαοτικό -από άποψη ποικιλίας- hardware των υπολογιστών.

Πηγή: electronista, e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...