Σελίδες

3/9/12

Intel : Μία ημέρα θα φορτίζετε το τηλέφωνό σας με την τοποθέτηση του κοντά στον φορητό υπολογιστή σας


Η Intel συνεργάζεται με μια εταιρεία ασύρματης φόρτισης για να αναπτύξει μια λύση που θα σας επιτρέψει να φορτίσετε κινητά τηλέφωνα και άλλες φορητές συσκευές απλά με την τοποθέτηση τους κοντά στο laptop σας.
Δεν θα πρέπει να συνδέσετε ένα καλώδιο USB ή να τοποθετήστε το τηλέφωνο σε ένα χαλί φόρτισης
για επαγωγική φόρτιση. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι κοντά στο laptop σας για να απορροφήσει ενέργεια από την μπαταρία του φορητού υπολογιστή σας. Από τη μία πλευρά είναι εντυπωσιακό. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να είναι καλό για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή.

Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν αρκετά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως η απώλεια ενέγειας της μπαταρίας όταν είναι κοντά στον φορητό υπολογιστή κάποιο καλώδιο. Παρόλα αυτά, είναι πιθανών να δούμε αυτή την τεχνολογία κάποια στιγμή στο μέλλον, έτσι υπάρχει ακόμα χρόνος να λυθούν τα όποια προβλήματα.
Η Intel συνεργάζεται με την IDT (Integrated Device Technology) για το ασύρματο σύστημα φόρτισης, καθώς και ένα πρώτο σχέδιο στις αρχές του 2013. Η τεχνολογία επίσης δεν θα σχεδιαστεί μόνο για φορητούς υπολογιστές. Η IDT λέει ότι αναπτύσσει μια λύση για ultrabooks, all-in-one PCs, smartphones και αυτόνομους φορτιστές.

Πηγή : liliputing.com, techfan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...