Σελίδες

27/8/12

Τα Windows 8 Επικοινωνούν Με Την Microsoft Σε Κάθε Εγκατάσταση Λογισμικού



Ο παρατηρητικός χάκερ Nadim Kobeissi σκόνταψε σε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση σήμερα καθώς εκτελούσε έναν αναλυτή πακέτων στα Windows 8. 
Φαίνεται , έχει προκαθοριστεί,  ώστε το τελευταίο λειτουργικό της Microsoft να στέλνει πληροφορίες σε υπολογιστές της Microsoft κάθε φορά που ένας χρήστης
εγκαθιστά ένα λογισμικό. Πρίν οι καρδιές των αναγνωστών μας πλημμυρίσουν πανικό, επιτρέψτε μου να τονίσω πως: αυτή η συμπεριφορά είναι εύκολο να απενεργοποιηθεί.

Μάλιστα, αυτό δεν είναι εντελώς ξαφνικό. Κάτι σχετικό είχε γραφεί και στον ιστότοπο TechSpot τον Απρίλιο. Το πείραμα του Kobeissi προσφέρει μια πιο ξεκάθαρη ματιά στο τι ακριβώς συμβαίνει.
Ενεργοποιημένη από την αρχή, η λειτουργία SmartScreen στο Windows 8 στοχεύει να προστατεύσει  ανυποψίαστους χρήστες από κακόβουλα προγράμματα και ανασφαλή αρχεία. Ακόμη και αν το ακούτε πρώτη φορά θα σας φανεί οικείο. Καθώς η τεχνολογία είχε αρχικά εμφανισθεί στον Internet Explorer 8 σαν επέκταση του φίλτρου του ΙΕ7. Το SmartScreen απέκτησε μια ομάδα αλγορίθμων που χρησιμοποιύνται για να αναλύουν την αξιοπιστία όσων κατεβαίνουν από το διαδίκτυο μέσω ψηφιακών υπογραφών, ευριστικού κανόνες και πληροφορίες που συλλέγονται από την Microsoft. Αυτό φαίνεται να είναι το θεμέλιο της εφαρμογής στο Windows 8.
Για να λειτουργήσει το SmarScreen, η τεχνολογία βασίζεται στην  ιδιόκτητη από τη Microsoft , κεντρική βάση δεδομένων της αξιοπιστίας των προγραμμάτων. Αυτό είναι το σημείο που οι υπερασπιστές της ασφάλειας και των προσωπικών δεδομένων γίνονται ανήσυχοι, την συλλογή από την Microsoft στοιχείων της δραστηριότητας κατεβάσματος αρχείων των χρηστών που με την σειρά της, χρησιμοποιείται για να εμπλουτίσει την βάση δεδομένων.
Ο Kobeissi πιστεύει πως τα δεδομένα που αποστέλλονται από τα Windows 8 περιλαμβάνουν τις στοιχεία του προγράμματος, το καλλυμένο όνομα του και την IP διεύθυνση του υπολογιστή. Αν κα τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημμένα ο Kobeissi σημειώνει πως η κρυπτογράφηση SSLv2 είναι σχετικά ανασφαλής, που μπορεί να δώσει σε χάκερς στοιχεία για το λογισμικό και την ταυτότητα των χρηστών.
Αν η σκέψη πως η Microsoft συλλέγει πληροφορίες για τα προγράμματα που κατεβάζετε σας κρατάει ξύπνιους την νύχτα, σκεφτείτε αυτό: Και το Google έχει την δική του παρόμοια τεχνολογία, που λέγεται Safe Browsing (ασφαλής περιήγηση) και η οποία χρησιμοποιείται και από το Firefox και Safari.  Φυσικά η Microsoft πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα και το ενσωματώνει στα Windows και όχι απλά στο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.
Τελικά όμως, το SmartScreen μπορεί να αποδειχθεί αρκετά αποτελεσματικό στην προστασία χρηστών από κακόβουλους ιστότοπους και αρχεία. Μια ανάλυση κόστους ωφέλειας της τεχνολογίας δεν θα περάσει από τα μυαλά των περισσοτέρων χρηστών , αλλά για τον μέσο καταναλωτή , το SmartScreen μπορεί να αποδειχθεί πως είναι μια προσθήκη που ακίζει. 
Οι σκεπτικιστές και κυνικά σκεφτόμενοι, μπορούν να απενεργοποιήσουν το SmarScreen.

Πηγή: techspotdailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...