Σελίδες

12/7/12

Χωρίς προβλήματα η αλλαγή των server του DNSChanger




Χωρίς σοβαρά προβλήματα εξελίχθηκε η επιχείρηση για την "εκρίζωση" της υποδομής που xρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό DNS Changer, το οποίο είχε μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές με Windows, αλλά και router, σε όλο τον κόσμο.


Παρά τις προβλέψεις


για ιντερνετικό μπλακ άουτ ευρείας κλίμακας, η τελευταία φάση της επιχείρησης αντικατάστασης των server που είχαν στήσει οι απατεώνες με νέους καθαρούς, δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα.

Το FBI που ηγήθηκε της επιχείρησης, έδειξε ικανοποιημένο από την εξέλιξη των πραγμάτων. "Το FBI δεν έχει ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν", δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Η τροπή της υπόθεσης, "δείχνει την ικανότητά μας να βρούμε λύσεις εναντίον του κυβερνοεγκλήματος που μπορεί να μην είχαν χρειαστεί στο παρελθόν", πρόσθεσε.

Το malware που είναι γνωστό ήδη από το 2008, τον περασμένο Νοέμβριο μόλυνε εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά και routers σε όλο τον κόσμο, αλλάζοντας τις πληροφορίες των DNS servers, ώστε να διοχετεύεται η κίνηση μέσω των servers που ανήκουν στο δίκτυο των απατεώνων.

Πηγή: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...