Σελίδες

12/7/12

Η Microsoft Προειδοποιεί Τους Windows Vista Και 7 Xρήστες Να ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΟΥΝ Τα Εργαλεία Στην Επιφάνεια Εργασίας


Σε μια ανακοίνωση ασφαλείας η Microsoft παροτρύνει με ένταση τους χρήστες ρων Windows Vista και 7 να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα που απενεργοποιεί την πλαινή μπάρα και τα εργαλεία του συστήματος. Η εταιρεία προειδοποίησε πως επικίνδυνα εργαλεία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να εκτελέσουν κώδικα κατά βούληση, δίνοντας πρόσβαση


σε αρχεία ή στην προβολή προσβλητικού περιεχομένου. 
Στη περίπτωση του κώδιακ κατά βούληση, ο επιτιθέμενος θα μπορούσε να πάρει τον έλεγχο του συστήματος μαζί με την ικανότητα να εγκαθιστά προγράμματα, να βλέπει, να αλλάζει, να διαγράφει δεδομένα, ή να δημιουργεί νέους λογαριασμούς χρηστών με πλήρη δικαιώματα.
Δυστυχώς η Microsoft δεν έδωσε λεπτομέρειες του προβλήματας, πότε (και αν) θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα ή εάν υπάρχουν ενεργά συστήματα που ήδη έχουν πέσει θύματα του προβλήματος. Μερικοί λένε πως η ανακοίνωση είναι απλά προσπάθεια να ετοιμάσει τους χρήστες για την αφαίρεση των εργαλείων στα Windows 8. Υπάρχουν αναφορές πως σε επικείμενο συνέδριο στο Las Vegas στις 26 Ιουλίου θα επιδειχθεί η δημιουργία κακόβουλων εργαλείων.
Όπως αναφέρθηκε, η Microsoft προσφέρει λογισμικό για να απενεργoποιηθούν τα εργαλεία, αλλά μπορείτε να το κάνετε και χειροκίνητα μέσω του Group Policy. Αυτό μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ στις εκδόσεις  Windows Vista Business, Enterprise και Ultimate καθως και για τα  Windows 7 Professional, Enterprise και  Ultimate. Οι χρήστες των Windows Starter, Home Basic ή Home Premium πρέπει να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα της  Microsoft για να απενεργοποιήσουν την πλαινή μπάρα με τα εργαλεία.
Για να απενεργοποιήσετε την πλαινή μπάρα με τα εργαλεία, ανοίξτε το Group Policy Editor αναζητώντας gpedit.msc στον μενού έναρξης Start menu ή στο Run, μετά:

  • Πηγαίνετε στο Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Sidebar (Vista) ηDesktop Gadgets (Windows 7)
  • Πατήστε στο Turn off Windows Sidebar στο Vista ή Turn off desktop gadgets στο Windows 7, επιλέξτε  Enabled στις ιδιότητες καΙ πατήστε  OK
Πηγή: techspotdailytech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...