Σελίδες

14/6/12

Ανοίγει και πάλι στην Ευρώπη η υπόθεση των υποκλοπών του Google Street View



Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγει και πάλι ο φάκελος ερευνών της υπόθεσης καταγραφής δεδομένων από το Google Street View. Προέκυψαν νέα στοιχεία, τα οποία δείχνουν
πως η εταιρεία πιθανότατα δεν είναι τελικά τόσο αθώα όσο δήλωσε στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου το 2010.


Η εταιρεία είχε υποστηρίξει πως δεν ήθελε τα δεδομένα που τα οχήματά της "κατά λάθος" υπέκλεπταν από τους χρήστες κατά τη διαδρομή τους και προσπάθησε να τα διαγράψει το συντομότερο δυνατό. Όμως τον περασμένο Απρίλιο, η Αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή τηλεπικοινωνιών, βρήκε πως η συλλογή των δεδομένων, στα οποία περιλαμβάνονταν αυτούσια μηνύματα email και συνομιλίες από instant messengers, ήταν μία απόφαση που πάρθηκε από πρόθεση και ήταν γνωστή στους μηχανικούς που συμμετείχαν.

Ένορκες καταθέσεις που δημοσιοποιήθηκαν από τη Google, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοί της δεν γνώριζαν πως γινόταν συλλογή πληροφοριών, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν μέρος της δουλειάς τους, ή δεν είχαν διαβάσει τη σχετική τεκμηρίωση. Εάν τελικά η εταιρεία καταδικαστεί, το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 500.000 στερλίνες, δηλαδή περίπου 620.000 ευρώ. Μετά από αυτές τις εξελίξεις και άλλες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να ανοίξουν και πάλι την υπόθεση, όπως η Γερμανία, στην οποία και ανακαλύφθηκε το όλο θέμα και η Γαλλία, η οποία μάλιστα έχει ήδη επιβάλλει πρόστιμο στη Google.

Πηγή: e-pcmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες σε κόσμιο επίπεδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...